img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-6-2021 03:37

KERNgezonde smakelijke ochtend op BS De Neerakker

Heythuysen - 8 juni 2021 - De kinderen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker beleefden op 8 juni een nieuwe KERNgezond activiteit. Deze activiteit stond in het teken van smaak. De kinderen gingen met drie verschillende onderdelen aan de slag. Zo werd een heerlijke smoothie gefietst op de smoothiefiets, speelden ze een suikerquiz en werd er een heerlijk gerecht bereid.

img

De kinderen gingen met drie verschillende onderdelen aan de slag. Zo werd een heerlijke smoothie gefietst op de smoothiefiets. Deze innovatieve fiets combineert ‘gezond bewegen’ met ‘gezonde voeding’, twee van de drie pijlers van KERNgezond. Na een korte inspanning had elk kind zijn eigen heerlijke smoothie.
 
Daarnaast speelden ze een suikerquiz waarbij de kinderen raadden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde dagelijkse producten zat. Zo ontdekten dat sommige producten wel erg veel suiker bevatte.
 
Als laatste onderdeel werd er zelf een gerecht bereid. De kinderen maakten een heerlijke broodsushi met zuivelspread, wortels, paprika, komkommer en bieslook. Zelf sneden ze alle producten en rolden deze tot een mooie sushirol.
 
Alle producten van vandaag werden beschikbaar gesteld door KERNgezond partner Jumbo Heerschap Heythuysen.
 
Foto KERNgezond

080621/HvL 

Tags
Wellicht interessant