img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-6-2021 18:16

2e editie Balkon Beweegdag Leudal werd een dag vol balkonpret!

Haelen/Heythuysen/Hunsel  - 8 juni 2021 – Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen. Op de Nationale Balkon Beweegdag mag en kan alles! Op gepaste afstand kwamen op vrijdag 4 juni tientallen ouderen op ruim 250 woon-zorgcentra in heel Nederland laagdrempelig in beweging. Ook in Haelen, Heythuysen en Hunsel in de gemeente Leudal, waar de Balkon Beweegdag voor de 2e keer werd georganiseerd door Leudal Leeft. Het was wederom een groot succes.

img

Beweegfestijnen

Verschillende locaties werden afgelopen vrijdag omgetoverd tot echte beweegfestijnen. Beweegcoaches van Leudal Leeft zorgden met muziek en hun enthousiasme voor een dag vol beweging. Beweegcoach Matti: “Bewegen blijft belangrijk. Gelukkig mag er steeds meer en dat is ook te merken bij de ouderen. Ze zijn meer opgewekt en zitten beter in hun vel. Wanneer we samen in beweging komen, is hun glimlach niet meer van hun gezicht af te slaan. Het was vorig jaar al zo’n succes dat we er dit jaar weer mee aan de slag gingen. We wilden zo veel mogelijk ouderen laten bewegen.”

Gezellig in beweging met je buren

Bij de senioren- en aanleunwoningen Catharina Staete en Amalia Staete (Heythuysen), Bruggerhof (Hunsel), De Horst (Haelen) was het afgelopen vrijdag één groot feest. Een van de deelnemers: “Wat zijn we blij dat we weer even extra kunnen bewegen. Echt heerlijk om buiten in beweging te komen.” Een andere deelnemer vult aan: “Het is leuk initiatief, waar je ook je buren weer eens ziet. Samen een praatje maken en bewegen. Dat heb ik gemist!” 

Beweging, plezier en positiviteit

Beweegcoach Renée is enthousiast: “Mooi om te zien dat zo veel ouderen fanatiek meedoen. Ieder op z’n eigen tempo en niveau. Maar dat is nu juist wat balkon bewegen zo mooi maakt. De glimlach op het gezicht van mensen, daar doen we het voor!” Beweegcoach Matti: “Balkon Bewegen zorgde dit jaar, net als vorig jaar, voor extra beweging, plezier en positiviteit.”
 
Meer weten over Leudal Leeft of de Balkon Beweegdag? Neem eens een kijkje op de website Leudal Leeft

Foto: Leudal Leeft
080621/HvL

Wellicht interessant