img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-6-2021 07:00

Nieuw bestuur voor MFC De Postkoets in Horn

Horn - 9 juni 2021 - Het huidige bestuur van de stichting MFC de Postkoets gaat op verzoek van het college van de gemeente Leudal, met externe ondersteuning, zorgen voor een goede overdracht aan een nieuw te formeren stichtingsbestuur. Tot dit besluit is het college in goed overleg met de stichting gekomen.  

img

Door een vertrouwensbreuk tussen gebruikers van de Postkoets en het bestuur van stichting MFC de Postkoets ontstond een onwerkbare situatie. Het bestuur zag zich in eerste instantie genoodzaakt terug te treden en in goed overleg met de gemeente de aan de stichting opgedragen taak terug te leggen bij de gemeente. Daarbij bood het stichtingsbestuur aan haar taken over te dragen aan een door de gemeente voor te dragen interim bestuur.

Wethouder Stan Backus:”We zijn blij dat we tot deze gezamenlijke afspraak zijn gekomen. Op deze manier is er tijd voor een nieuw te formeren bestuur en kunnen zaken goed overgedragen worden.De koersdatum voor het aantreden van het nieuwe stichtingsbestuur is 1 november 2021, samen met de start van een nieuwe exploitant, of zoveel eerder als een nieuw stichtingsbestuur kan aantreden.” 

Deuren weer open 

Het huidige stichtingsbestuur blijft in functie tot de overdracht aan het nieuwe stichtingsbestuur en blijft zich ervoor inzetten dat de huidige exploitant de deuren weer opent voor de gebruikers. Dit met inachtneming van de vingerende coronamaatregelen.

Het college benadrukt alles in het werk te stellen om samen met de betrokkenen de overgang naar een nieuwe periode zo soepel mogelijk te laten verlopen met zo weinig mogelijk ongemak voor de gebruikers.

Foto DeltaLimburg.nl

090621/HvL

Tags
Wellicht interessant