img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-6-2021 06:00

Pilot - mobiele werkplek voor wijkagent in Weert-Zuid en Leudal

Leudal/Weert - 10 juni 2021 - De politie in Weert en Leudal start vanaf zaterdag 12 juni een pilot met een mobiele werkplek. De wijk Weert-Zuid en Leudal krijgen er een ‘mobiel politiebureau’ bij met één medewerker: de wijkagent. In de bus is een werkplek ingericht en kan de wijkagent schriftelijk werk afhandelen, terwijl hij in de buurt aanwezig is. Iedereen is welkom om een bezoek te brengen aan de mobiele werkplek en met de wijkagent in gesprek te gaan.

img

Als de wijkagent op het politiebureau zijn schriftelijk werk afhandelt, is hij niet in de wijk zichtbaar. Om die reden willen de wijkagenten van Weert-Zuid en Leudal op een andere manier invulling geven aan (schriftelijk) werk. Niet meer op een politiebureau dossiers, telefoontjes of mails van wijkbewoners afhandelen, maar op straat, dichtbij de burger. 

Kantoor in een politiebus

In de bus is een werkplek ingericht en kan de wijkagent schriftelijk werk afhandelen terwijl hij in de buurt aanwezig is. Daarnaast wordt de bus ingezet op verschillende tijdstippen en locaties in de wijk. Iedereen is welkom om een bezoek te brengen aan de mobiele werkplek, en met de wijkagent in gesprek te gaan. Zo komt de politie dichterbij de burger, en kunnen bewoners met vragen binnenlopen bij de politie ‘in hun eigen wijk’. 

Hotspots

De mobiele werkplek komt altijd te staan op een hotspot in een wijk. Een hotspot is een locatie waar meer strafbare feiten gebeuren dan op andere locaties in een wijk. Denk bijvoorbeeld aan een straat of gebied waar veel wordt ingebroken. Wanneer de wijkagent zijn werk doet in deze hotspot, wordt het gebied ook minder aantrekkelijk voor bijvoorbeeld woninginbrekers.

Start zaterdag 11 juni

Zaterdag 12 juni is de mobiele werkplek van de politie te vinden op de Dorpsstraat in Heythuysen van 13.00 uur tot 15.00 uur. De overige locaties en tijdstippen van de inzet van de mobiele werkplek worden de komende weken gecommuniceerd via social media van politie Weert en Leudal, zoals Facebook en Twitter.

Dit project is een pilot en zal over enkele weken geëvalueerd worden.

Bron/foto FB Politie Leudal

100621/HvL

Tags
Wellicht interessant