img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-2-2019 01:35

1e editie UrsulaChef groot succes

Horn - Dinsdag 5 februari 2019 vond de grote finale van de eerste editie van UrsulaChef, een variatie op het bekende TV-programma MasterChef, plaats bij St. Ursula Horn. UrsulaChef is onderdeel van het Food- en CareLab, een van de Genius Hours waar VMBO-T leerlingen voor kunnen kiezen. De opdracht was het voorbereiden en bereiden van een lunch voor docenten, inclusief menukeuze, budgetteren, reclamecampagne, bereiding van de lunch. Tijdens de finale kregen docenten, conciërges en directieleden een heerlijke lunch voorgeschoteld die zij moesten beoordelen met een cijfer. Het groepje van Farah, Kaydee, Lisa, Lieve, Birke en Kiki kwam als winnaar uit de bus en mocht de wisselbeker en een heus Ursula-schort in ontvangst nemen.

Op St. Ursula Horn kunnen de leerlingen van het VMBO-T elke periode kiezen voor een Genius Hour. Denk hierbij aan een DigitalLab, FitLab, ArtLab of MindLab. UrsulaChef was onderdeel van het Food- en CareLab.

In de ochtend van de finaledag kreeg elke groep twee uur de tijd om zijn gerechten voor te bereiden en te starten met koken. Ondertussen werd het proeflokaal ook onder handen genomen en kwam de mystery guest kijken hoe alles verliep. Elke groep mocht zelf beslissen hoe de aankleding van de tafels eruit kwam te zien. Uiteindelijk was het moment daar en mochten de leerlingen hun gerechten serveren in het proeflokaal aan docenten, conciërges en directieleden.  

Het hele acht weken durende project werd begeleid door docente Nederlands Lindsay Op den Camp en docent Wiskunde Ruud Kessels: "Het was mooi en spannend om te zien hoe alle leerlingen met elkaar rekening moesten houden in de keuken. Ook was het duidelijk welk gerecht nog aanpassing nodig had. Het boodschappenlijstje werd nog aangepast en toen kon iedereen zich gaan opmaken voor de finaledag." 
 

Tags
Wellicht interessant