img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-6-2021 01:35

Boekenbaas Bibliorura interviewt kinderboekenambassadeur Manon Sikkel

Roermond - 10 juni 2021 - Op dinsdag 9 juni 2021 was kinderboekenambassadeur Manon Sikkel op bezoek bij de bibliotheek Bibliorura in Roermond. In een livestream van DeltaLimburg.nl gaf zij een presentatie aan de basisschoolleerlingen van de groepen 3, 4 en 5 in de regio Roermond. Daarna was het de beurt aan boekenbaas Dieuwertje Cox van Bibliorura voor een uitgebreid interview.

De Nederlandse Kinderboekambassadeur wordt telkens voor twee jaar aangesteld door de Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds. Het is de taak van de Kinderboekenambassadeur om het belang van (voor)lezen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Bovendien geeft het de promotie van kinder- en jeugdboeken een herkenbaar gezicht.

De bibliotheek Bibliorura in Roermond benoemt ieder jaar een Boekenbaas. Dat wordt je niet zomaar. Je moet ervoor solliciteren bij de bibliotheek. De Boekenbaas zet zich een jaar lang in als ‘bookfluencer’ van de bibliotheek om andere kinderen enthousiast te maken over boeken en lezen.

Foto & Video: Leon van Lier/Pieter Cornelissen

100621/LvL

Tags
Wellicht interessant