img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-6-2021 04:45

Ziekenhuisterrein Laurentius Roermond kleurt steeds groener

Roermond - 11 juni 2021 - Bij de herinrichting van het ziekenhuisterrein van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is er volop aandacht voor de bevordering van de biodiversiteit en de reductie van CO₂. Op het terrein zullen uiteindelijk 690 nieuwe bomen worden geplaatst en dat gaat naar schatting een CO₂ reductie van 20 ton per jaar gaan opleveren! Ruim de helft van deze bomen is inmiddels al geplaatst. De rest volgt wanneer het terrein gereed is.

img

Daarnaast is het doel om de omgeving rondom het ziekenhuis uitnodigend te maken voor insecten. Op het dak van de fietsenstalling en een deel van het ziekenhuis is een zogeheten sedumdak gerealiseerd, een groen dak waarop sedum, een soort vetplant, groeit.
 
Aan de bermzijde van de Oranjelaan en de Bredeweg is een scala van wilde bloemen en kruiden gezaaid. Het mengsel is op zo’n manier uitgebalanceerd dat er van april tot en met september nectar beschikbaar is voor de insecten. Iedere maand zal het beeld veranderen en kan iedereen genieten van onder andere korenbloemen, klaprozen en margrieten. 

Bron/foto Laurentius Ziekenhuis

110621/HvL

Tags
Wellicht interessant