img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-6-2021 10:15

Geboren in 2003? Maak nu online jouw coronavaccinatie-afspraak

19 juni 2021 - Ben je geboren in 2003? Dan kun je vandaag online een afspraak maken voor een vaccinatie. Ook 17-jarigen die geboren zijn in 2003 kunnen een afspraak maken voor een vaccinatie. De 18-jarigen krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna, de 17-jarigen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Je krijgt vanaf woensdag 23 juni de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie via de post, vanaf dat moment kun je ook telefonisch een afspraak maken. In totaal zijn er ruim 206.000 mensen geboren in 2003.

img

Dubbele uitnodiging

Als mensen een vaccinatie hebben gekregen worden zij zo snel mogelijk van de verzendlijsten gehaald. Dit kan soms langer duren omdat de vaccinatiegegevens (nog) niet door het RIVM zijn ontvangen. Mensen kunnen daardoor meerdere uitnodigingen ontvangen. Wie al een vaccinatie heeft, bijvoorbeeld als zorgmedewerker, mag de dubbele uitnodiging weggooien.

Planning vaccinatiecampagne

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins.

Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl. 

190621/HvL

Wellicht interessant