img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-6-2021 01:20

Vrienden van Laurentius - Troost bij doodgeboren kindje

Roermond - 21 juni 2021 - Op de afdeling Verloskunde binnen het Moeder & Kind Centrum van het Laurentius Ziekenhuis is er doorgaans vooral veel blijdschap. Maar soms is er ook verdriet wanneer de zwangerschap of bevalling niet goed afloopt en het kindje komt te overlijden. Met financiële steun van de Vrienden van Laurentius zijn verpleegkundige Ida Franssen en verloskundige Daniëlle Smits, samen met collega’s, aan de slag gegaan om ouders zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in hun verdriet.

“We proberen uiteraard troost te bieden aan de ouders en te zorgen voor een herinnering aan het kindje”, legt Ida uit. “De ouders kunnen ervoor kiezen om het kindje nog even bij zich te houden. Daarvoor hebben we omslagdoeken en mandjes beschikbaar waarin het kindje kan worden opgebaard. Ook kunnen de ouders kiezen voor opbaren in water, alsof het kindje nog in het vruchtwater ligt.”

Daniëlle vult aan: “In de koffertjes die de ouders mee naar huis krijgen, leggen we diverse spulletjes die bij kunnen dragen aan de rouwverwerking en het maken van herinneringen. Denk hierbij aan gedichtenbundels, een koker voor een haarlokje, een kralenketting met de naam van het kindje, een hand- en voetafdruk en een knuffeltje. Het verdriet kunnen we hiermee niet wegnemen, we kunnen het alleen een beetje verzachten.”

De aanschaf van deze spulletjes is mogelijk gemaakt via een donatie van de stichting Vrienden van Laurentius. “Ontroerd was ik toen dit verzoek mij bereikte”, geeft voorzitter Math de Ponti toe. “Dit is weer een mooi voorbeeld van wat onze stichting kan en wil betekenen voor het ziekenhuis.”

Over de Vrienden van Laurentius

De stichting Vrienden van Laurentius werft de gelden waarmee projecten mogelijk worden gemaakt die gericht zijn op het bieden van extra zorg en comfort aan de patiënten en bezoekers van het Laurentius Ziekenhuis. Iedereen kan “vriend” worden van Laurentius en op deze manier een steentje bijdragen aan het leveren van extra goede zorg.

“Vrienden komen voor elkaar op en zorgen voor elkaar. Met vrienden om je heen sta je nooit alleen. Vrienden zijn uit sympathie met elkaar verbonden en helpen elkaar waar mogelijk.”

Wordt u ook Vriend van het Laurentius? Zij kunnen uw steun goed gebruiken!

Foto's Laurentius Ziekenhuis
210621/HvL

Tags
Wellicht interessant