img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-6-2021 11:00

Roermondse vrijwilligster Fatima Khalil ontvangt cheque voor het goede doel

Roermond - 22 juni 2021 - Fatima Khalil werd deze week in het zonnetje gezet voor haar bijzondere inzet als vrijwilliger in Limburg. Ze ontving een cheque van € 2.500 om door te geven aan een goed doel naar eigen keuze. Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, doet de stichting deze maand in iedere provincie een schenking. Fatima Khalil geeft het geldbedrag aan Stichting Tigers Roermond. 

img

Fatima Khalil 

Deze week zocht Cees Bijloos, bestuurslid bij Ars Donandi, Fatima Khalil thuis op in Roermond. In de pers werd zij al terecht omschreven als een rolmodel voor veel mensen. Zo is zij al sinds 2002 nauw betrokken bij de Stichting Maximina,  het levendige en betrokken vrouwencentrum in Roermond. Ze begon hier als vrijwilliger in de keuken. Nu geeft zij als clusterleider drie dagen per week leiding aan zeven vrijwilligers in de bijbehorende tweedehands kledingwinkel, Maximina Mode. Daarnaast helpt ze in dit centrum Koerdische bezoekers met allerhande vragen.

Stichting Tigers Roermond

Fatima zal de donatie schenken aan de Stichting Tigers Roermond in de wijk Donderberg. Dit activiteitencentrum zorgt er met al haar activiteiten en betrokkenheid voor dat met name jeugd en jongeren hier een goede ‘eigen’ plek in de wijk hebben.

De kunst van het geven

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen 'fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Foto Studio Indruk (Cees Bijloos, bestuurslid van Ars Donandi overhandigt mevrouw Khalil de 
waardecheque en bloemen)
220621/HvL

Wellicht interessant