img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-6-2021 16:54

D66 Roermond kiest Michael Kalthoff als nieuwe lijsttrekker

Roermond - 23 juni 2021 - D66 Roermond gaat de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in met een nieuwe lijsttrekker: Michael Kalthoff. De leden van D66 in Roermond hebben dit bij een stemming bevestigd. Michael Kalthoff is nu voorzitter van de D66 fractie in de gemeenteraad. Met zijn leeftijd van 33 jaar is hij een van de jongste fractievoorzitters. Ferdinand Pleyte, lijsttrekker voor D66 Roermond in 2010, 2014 en 2018 en sinds 2013 wethouder van de stad, heeft zich niet verkiesbaar gesteld voor het lijsttrekkerschap.

img

Naast het meer directe politieke werk heeft Michael Kalthoff zich de afgelopen jaren sterk ingezet voor de verdere verbreding van de partij in de gemeente: een grote steunfractie, meerdere werkgroepen, activiteiten in wijken en presentie op sociale media.

Politieke prioriteiten zijn voor hem een snelle herstart (maatschappelijk en economisch) waar het pandemieverloop dat mogelijk maakt, bestrijding van kansenongelijkheid, cultuur en vergroening / duurzaamheid.

De lijstvolgorde van de overige kandidaten voor de gemeenteraad komt aan bod in de nu volgende verkiezing door de leden van de afdeling. Begin november verwacht D66 Roermond de volledige lijst met kandidaten te kunnen presenteren.

Ferdinand Pleyte, lijsttrekker voor D66 Roermond in 2010, 2014 en 2018 en sinds 2013 wethouder van de stad, heeft zich niet verkiesbaar gesteld voor het lijsttrekkerschap: “Binnen D66 ben ik al erg lang actief bij het bevorderen van meer gelijke kansen. Dan moet je daar zelf ook serieus invulling aan geven. Als ik me opnieuw kandidaat had gesteld voor het lijsttrekkerschap, had ik het gevoel gehad een gezonde doorstroming te belemmeren. Dat wil ik niet, vandaar mijn keuze.”

Mede op verzoek van de fractie en het afdelingsbestuur blijft Ferdinand Pleyte wel politiek actief voor D66 Roermond. Het bestuur van de afdeling Roermond van D66 bestaat uit voorzitter Frits Stevens voorzitter, secretaris Kitty Bruinsma en penningmeester Laura Tegels.

Foto's DeltaLimburg.nl/D66 Roermond
230621/HvL 

Wellicht interessant