img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-6-2021 10:40

Hoeveel warmtepompen zijn er al in Maasgouw?

Maasgouw - 25 juni 2021 - In de periode 2016 tot en met 2020 zijn er in heel Maasgouw 143 warmtepompen bij particulieren geïnstalleerd. Dat is 4% van het totaal aan warmtepompen in Limburg (totaal 4480 warmtepompen in diezelfde periode). Coöperatie Duurzaam Maasgouw helpt inwoners van Maasgouw graag met een advies over energiebesparende maatregelen, materialen en hun subsidie. 

img

Coöperatie Duurzaam Maasgouw (CDM) concludeert uit de cijfers van de RvO helaas ook dat de overheid, met behulp van subsidie, meer pelletkachels wist “aan te bevelen”. In Maasgouw zijn dat er 231, 3% van het totaal aan pelletkachels in Limburg (totaal 6781). Dit terwijl men inmiddels tot het inzicht gekomen is dat pelletkachels echt niet bijdragen aan de verduurzaming. Integendeel.

Per 1 januari 2021 is de ISDE regeling (Investerings Subsidie Duurzame Energie) samen met de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) opgegaan in de Investerings Subsidie Duurzame energie en Energiebesparing (afgekort ook weer ISDE).

Met de ISDE stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Hiermee wordt energie bespaard en de CO2-uitstoot teruggedrongen.

Chris Hamans, voorzitter Coöperatie Duurzaam Maasgouw: "We willen de inwoners van de gemeente Maasgouw graag meegeven dat het nu echt loont om bijvoorbeeld te isoleren – wij helpen u graag met een advies over energiebesparende maatregelen, materialen en hun subsidie!"

Lid worden van Coöperatie Duurzaam Maasgouw

Het lidmaatschap van de coöperatie kost €10 per jaar. Met uw lidmaatschap steunt u het werk van de groep vrijwilligers en bepaalt u mee wat de coöperatie voor de burgers van Maasgouw moet doen om Maasgouw te verduurzamen. Wilt u ook lid worden? Dat kan via deze webpagina van de coöperatie.

Meer informatie over de coöperatie is te vinden op de website

Stockfoto
250621/HvL

Wellicht interessant