img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-6-2021 19:59

Wandelroute van de week - waterbronnen op de Beegderheide

Beegden - 25 juni 2021 - Deze week een prachtige en afwisselende wandeling van WML door het natuurgebied De Beegderheide, een gebied met een grote afwisseling aan open heideterreinen, besloten bossen en vennen. De wandelroute heeft een lengte van ruim 10 km en voert onder andere langs De Lange Vlieter, ook wel bekend als de 'drinkwaterplas'. Het is een knooppuntenwandeling met start- en eindpunt in Beegden. 

img

De Beegderheide is een gebied met een grote afwisseling aan open heideterreinen, besloten bossen en vennen. In dat natuurgebied ligt ook de Lange Vlieter, ook wel bekend als de “drinkwaterplas”. Dit voormalig grindgat doet dienst als spaarbekken voor de drinkwaterproductie en speelt een belangrijke rol in het zuiveringsproces.

Tijdens deze wandeling is te zien dat het spaarbekken uit twee delen bestaat: een klein analysebekken (ca. 8 hectare) en het ‘hoofdbekken’ van ruim 120 hectare. Het water dat WML vanuit het Lateraalkanaal naar de Lange Vlieter pompt, komt eerst in het analysebekken om de eerste natuurlijke zuiveringsstappen te doorlopen.

Ontdek waar jouw water vandaan komt op limburgsdrinkwater.nl.

Hond mee? / Toegankelijkheid

Tijdens deze route zijn honden aangelijnd toegestaan. Deze route is niet geschikt voor mindervaliden, vanwege de onverharde paden.

Wandelroute (knooppuntenroute)

Start- en eindpunt is de parkeerplaats (P) bij VV Hebes, Baexemerweg in Beegden (net buiten het dorp). Het is een knooppuntenroute:

P - 90 - 91 - 83 - 82 - 64 - 62 - 63 - 49 - 70 - P

Hier vind je de routekaart en meer informatie over deze wandelroute.

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Leon van Lier (De Lange Vlieter)
250621/HvL

Wellicht interessant