img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2021 05:30

BC Broekhin Roermond - 'Olifant met vlinderoren', we doen alles zelf!

Roermond - 28 juni 2021 - Na een heftig schooljaar met veel online onderwijs, kregen de leerlingen van BC Broekhin in Roermond een cultureel en creatief coronacadeau: het podiumkunsten-project School’s Out!. Een door ECI Cultuurfabriek uitgewerkt concept: durven dromen en aan de slag gaan met je talenten in een professionele omgeving. En dat onder schooltijd, 10 weken lang! Op 7 juli schitteren de 62 deelnemende leerlingen op of naast het ECI podium. Dit project krijgt bij BC Broekhin volgend jaar zeker een vervolg.

img

School's Out!

62 Leerlingen van BC Broekhin zijn op 1 april onder begeleiding van een professionele coach aan de slag gegaan met licht/ dans/muziek/ toneel en sing-a-song writing and producing. Ze vormden een eigen band, schreven liedjes als songwriter of producer, betraden de theaterzaal als theatertechnicus, richtten een pr-bureau op, ontwierpen decors en kostuums, stonden op de vloer als acteurs en actrices en dansten als volwaardige breakdancers.

Uitvoering

Op 7 juli is het zover: ze gaan schitteren op of naast het podium. Het bijzondere is dat de leerlingen alles zelf gaan doen, ook licht en techniek. De theatertechnicus van de ECI staat ervan te kijken hoe leuk hij het zelf vindt om zijn fantastisch groepje aan het werk te zien. En inderdaad, deze leerlingen laten zien dat je ook buiten de schoolbanken heel veel kunt leren in een professionele omgeving. Dit project krijgt volgend jaar zeker een vervolg met BC Broekhin.

Foto BC Broekhin
280621/HvL

Wellicht interessant