img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-6-2021 12:00

Beleef en fotografeer De Groote Peel met fotograaf Nando Harmsen

Ospel - 30 juni 2021 - Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor workshops biedt de Peelnatuur een inspirerend decor. Ga in september en/of november op pad met Fotograaf Nando Harmsen en beleef én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen in Ospel.

img

Leer fotograferen in de natuur

Ga op pad met Fotograaf Nando Harmsen en beleef én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag. Elke workshop heeft dus een ander thema. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Voor dag en dauw of aan het eind van de dag

Op zaterdag 4 september om 6.00 uur is er een workshop ‘voor dag en dauw’. Stap vroeg uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het krieken van de dag. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De tweede workshop dit jaar is op 20 november en heeft als thema ‘aan het eind van de dag’. De workshop start om 14.30 uur. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Voordeel hiervan is het warme licht en de lange schaduwen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het landschap op een spannende manier vast te leggen.

Praktische informatie

waar - startpunt van elke workshop is Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel

wanneer - 4 september 2021 van 6.00 tot 10.00 uur en 20 november 2021 van 14.30 tot 18.00 uur. Elke workshop duurt 3,5 tot 4 uur

wie - de workshops zijn vooral geschikt voor de beginnende fotograaf met een camera die handmatige instelmogelijkheden ter beschikking heeft.

Reserveren - Dat kan via deze webpagina van Staatsbosbeheer, hier is ook meer informatie te vinden over de workshops 

Foto ©NandoHarmsen
300621/WW

Wellicht interessant