img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-6-2021 17:08

Muzikale start Cuypersjaar in Roermond met de 'Keuninklikke'

Roermond - 30 juni 2021 - Op zondag 18 juli gaat het Cuypersjaar op muzikale wijze van start met een openluchtconcert van de Koninklijke Harmonie van Roermond (de Keuninklikke). Op het Munsterplein in de kiosk, die Pierre Cuypers eind 19e eeuw in opdracht van de gemeente Roermond speciaal voor de 'Keuninklikke' heeft ontworpen. Iedereen is van harte welkom! Het Cuypersjaar wordt tot halverwege 2022 gevierd met diverse activiteiten in én rondom Roermond.  

img

Kiosk op het Munsterplein

De Koninklijke Harmonie van Roermond (de ‘Keuninklikke’) geeft op zondagmiddag 18 juli om 14.00 uur een concert in de kiosk op het Munsterplein. Pierre Cuypers ontwierp de kiosk in opdracht van de gemeente Roermond speciaal voor de 'Keuninklikke'. Op 1 juni 1885 nam de Harmonie dit unieke podium in gebruik en volgde er elke zondag in de zomermaanden een concert. Ter ere van het Cuypersjaar zal de 'Keuninklikke' de traditie op 18 juli een vervolg geven.

Activiteitenprogramma Cuypersjaar

Niet alleen in Roermond, ook in de regio heeft Cuypers zijn stempel gedrukt als architect en ontwerper. In twee korte video’s op de website van het Cuypershuis vertellen deelnemers van het Cuypersjaar wat hun relatie is met deze grootmeester. 

Kijk hier voor de video’s en het activiteitenprogramma van het Cuypersjaar.

Cuypershuis Roermond

Pierre Cuypers is vooral bekend als de architect van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam en Kasteel de Haar. In zijn geboortestad Roermond is zijn woon- en werkplek te vinden. Tegenwoordig is in dit gebouw het Cuypershuis gevestigd.
 
In het museum maak je op een bijzondere en interactieve manier kennis met deze grootmeester. Om dit te realiseren is er gewerkt met historisch beeldmateriaal, brieven en quotes als sfeerbeleving, gecombineerd met de museale collectie. Elke kamer heeft een eigen thema en sfeer gekregen. Een introductiefilm, luisterpunten en interactieve elementen zorgen voor een veelzijdige ervaring.

Foto Leon van Lier
300621/HvL

Wellicht interessant