img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2021 07:30

De Omwentelaars - nieuwe datum excursie naar Tiny Wonen

Roermond - 23  juli 2021 - Door de watersnood is de excursie op 17 juli last-minute gecanceld en is er een nieuwe datum gepland: Op zaterdag 31 juli organiseren De Omwentelaars een excursie naar Tiny Wonen in Swalmen, Beesel en Echt-Susteren, op gemiddelde fietsafstand. Het thema van deze excursie is 'Hoe tiny is een Tiny House?' Een fietstocht langs drie voorbeelden waar de deelnemers kunnen horen en ervaren hoe het is om met minder ruimte en spullen (toch) heel gelukkig te kunnen zijn. Deelname is gratis.

img

Het programma

In navolging van het impactgesprek van 16 juni, kunnen belangstellenden echt gaan ervaren hoe dat er nu uitziet, een Tiny House. De excursie start bij Cube Homes, een bedrijf in Swalmen die bouwt aan unieke, mobiele woningen gemaakt van duurzaam hout. Op basis van woonwensen creëren ze samen met de toekomstige bewoners een bijzonder duurzaam (t)huis.

Daarna volgt dan de kennismaking met het daadwerkelijk wonen in een Tiny House. Er wordt o.a. een bezoek gebracht aan Ginny en Richard. Zij wonen in een Tiny House van 20 m2.  

Het programma

De start is om 13 uur bij Cube Homes in Swalmen. Rond 14 uur is het vertrek naar het Tiny House (geen Cube Home) van Ginny Mulders in Maria Hoop. De adressen van beiden worden 1 á 2 dagen vooraf bekendgemaakt. Je bent vrij om te kiezen of je met de auto wil rijden of die afstand wil fietsen. Vanuit Swalmen is het ongeveer 25 km fietsen naar Maria Hoop.

Van 14.30 tot 16.30 uur zijn de deelnemers welkom bij Ginny. Binnenkijken kan met maximaal 2 mensen tegelijkertijd. Buiten beantwoordt Ginny alle vragen uit voornamelijk veel eigen ervaringen.

Praktische informatie

Waar - Swalmen, Beesel en Echt-Susteren, op gemiddelde fietsafstand

Wanneer - Zaterdag 31 juli 2021, vanaf 13 uur tot ca. 16.30 uur

Kosten - gratis, de kosten van de consumpties zijn voor eigen rekening, neem voldoende water zelf mee

Aanmelden - dat kan vooraf via deze webpagina van De Omwentelaars  

Over De Omwentelaars

Het kernteam van de Omwentelaars bestaat uit Janneke ter Linden-Postulart, Floris Mokveld, Trees van der Schoot en Ilse Meelberghs. Verder kan echt iedereen een Omwentelaar zijn en worden dat ook steeds meer mensen. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om.  

Meer informatie over De Omwentelaars is te vinden op de website.

Foto: De Omwentelaars
230721/HvL

Tags
Wellicht interessant