img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2021 09:40

Limburg heeft een nieuw college van Gedeputeerde Staten

Maastricht - 3 juli 2021 - Op vrijdag 2 juli hebben Provinciale Staten een besluit genomen over de benoemingen en installaties van de nieuwe gedeputeerden. Kandidaat gedeputeerden Lia Roefs (PvdA), Madeleine van Toorenburg (CDA), Geert Gabriëls (GroenLinks), Ad Roest (LOKAAL-LIMBURG), Stephan Satijn (VVD) en Maarten van Gaans (D66) hebben allemaal hun benoeming aanvaard en zijn door voorzitter Johan Remkes geïnstalleerd als gedeputeerde.

img

Wat eraan voorafging

Op 9 april trad het college van Gedeputeerde Staten af en kort daarna ook de gouverneur. Op 19 april werd Johan Remkes benoemd als waarnemend Commissaris van de Koning. Remkes was vanaf dat moment het enige collegelid. Onno Hoes werd door Provinciale Staten aangesteld als gids voor de verkenning van een nieuw provinciebestuur.

Op advies van de gids heeft waarnemend gouverneur Remkes verantwoordelijkheid genomen door zelf enkele personen voor te dragen voor de vorming van een extraparlementair college van Gedeputeerde Staten. Hij informeerde de Staten over deze volgende stap in het formatieproces op 29 juni.

Bij de selectie van de collegeleden heeft waarnemend gouverneur Remkes gelet op inhoudelijke competenties, diversiteit, een evenwichtige portefeuilleverdeling, Haagse contacten en kennis van de Limburgse cultuur. In het belang van Limburg is hij blij met het nieuwe provinciale bestuur.

Tijdens de Statenvergadering op 2 juli werden deze voorgedragen leden na stemming door Provinciale Staten benoemd en geïnstalleerd.

Foto provincie Limburg (vlnr S. Satijn, G. Gabriëls, M. van Toorenburg, L. Roefs, 
M. van Gaans en A. Roest)
030721/HvL

Wellicht interessant