img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-7-2021 14:00

Kanunnik Alexander de Graaf Woutering geïnstalleerd

Roermond - 8 juli 2021 - Pastoor-deken Alexander de Graaf Woutering is dinsdag 6 juli geïnstalleerd als kanunnik. Dat gebeurde tijdens een korte plechtigheid in de Caroluskapel in Roermond. Vanwege de ziekte van bisschop Harrie Smeets vond de installatie op een sobere wijze plaats. De kanunniken vormen samen het kathedraal kapittel. Dit is het belangrijkste adviesorgaan van een bisschop.

img

Na het uitspreken van de geloofsbelijdenis en het afleggen van de gelofte tegenover de proost (voorzitter) van het kapittel Mgr. Hub Schnackers reikte deze de Graaf Woutering de mozetta (manteltje) aan dat door kanunniken gedragen wordt.

Alexander de Graaf Woutering

De in Roermond geboren Lic. R.A. de Graaf Woutering (56) werd in 1990 tot priester gewijd. Sindsdien heeft hij diverse functies als kapelaan, pastoor en deken vervuld in diverse parochies in de regio Horst en Venray. Ook is hij sinds 1998 actief als aalmoezenier van sociale werken in het bisdom Roermond. Sinds september vorig jaar is De Graaf Woutering plebaan-deken van Roermond. Dat wil zeggen dat hij pastoor is van de bisschopskerk (kathedraal) in Roermond en de parochies van Roermond-Centrum en Herten en tevens deken van het dekenaat Roermond.

Foto's Leon van Lier (Caroluskapel)/Bisdom Roermond
080721/HvL

Wellicht interessant