img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-7-2021 12:07

Boekpresentatie - 'Zuid' van Jo Wijnen

Haelen - 8 juli 2021 - In samenwerking met de Studiegroep Leudal wordt op zondagmiddag 25 juli op de binnenplaats van kasteel Aldenghoor in Haelen het nieuwe boek ‘Zuid’ van Jo Wijnen gepresenteerd. Na de opening krijgt een bekende Limburger het boek overhandigd. Schrijver en verteller Jo Wijnen vertelt over zijn boek en fluitiste Beate Matvejeva uit Letland verzorgt het muzikaal intermezzo. 

img

Gesigneerd exemplaar

Het boek is ter plekke te koop voor de prijs van € 17,90. Jo Wijnen zal bij geïnteresseerden het boek signeren. Als u het boek al eerder gekocht heeft en het alsnog wilt laten signeren, kunt u ook deze middag bij Jo terecht.

Over het boek 'Zuid'

Jo Wijnen schreef het indringende verhaal van het vergeten dorp Zuid dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw ongewild werd blootgesteld aan de grillen van de vooruitgang. Als aan de rand van het dorp een enorme elektriciteitscentrale wordt gebouwd, raakt de besloten samenleving als gevolg daarvan volledig op drift. In deze voor het dorp turbulente tijd, maakt de hoofdfiguur van Wijnens vertelling  - zoon van de uitbater van het plaatselijk café en dorpshuis - een moeizame volwassenwording door. Hij wordt geconfronteerd met de mentale eigenaardigheden van zijn familie. En hij ziet zijn eerste liefdes jammerlijk stranden. Zijn leven krijgt echter een beslissende wending als hij zijn verre heeroom Louis - een geleerde, in zijn filosofische kennis verloren gelopen priester - ontmoet. In deze roman wekt Jo Wijnen - die eerder naam maakte als journalist en columnist - een verdwenen wereld van dromen, liefde, verlangen en afscheid, opnieuw tot leven. 

Het boek is eveneens verkrijgbaar via de reguliere boekhandel en via bol.com.

Over Jo Wijnen

Jos Wijnen (1939) is journalist. Hij was van 1985 tot 1990 dagbladcorrespondent in Washington en werkte aansluitend drie jaar in Brussel. Daarna maakte Wijnen o.m. deel uit van de hoofdredactie van dagblad De Limburger. Hij schreef duizenden columns voor tal van kranten in Nederland. Ook schreef hij een roman en twee verhalenbundels. Vele krantenstukjes en essays zijn in enkele boeken gepubliceerd. 

Foto Bezoekerscentrum Leudal (Jo Wijnen)
080721/HvL

Wellicht interessant