img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2021 12:25

Roparun 2021 met doorkomst in Stevensweert

Stevensweert - 10 juli 2021 - De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 km van Parijs naar Rotterdam om zo geld op te halen voor mensen met kanker. Jubileumeditie Roparun 2021 (30 jaar) wordt eenmalig Roparun NL op 2 en 3 oktober in zuid Nederland. Met start en finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf. Langs de route van de Roparun worden allerlei gezellige doorkomsten georganiseerd, ook in Stevensweert! Tenminste... als er genoeg mensen willen meehelpen dit te organiseren.

img

Doorkomst in Stevensweert

Langs de route van de Roparun worden allerlei leuke en gezellige doorkomsten georganiseerd. Deze doorkomsten zijn enorm belangrijk voor Roparun, vooral voor de teams. De sfeer, de gezelligheid, het gevoel, eigenlijk de totale beleving geeft de teams een welkom steuntje in de rug, zij putten daar kracht uit om vol te houden en weer door te gaan. Er komen verdeeld over twee dagen (2 en 3 oktober) in totaal 186 teams door Stevensweert. 

Hulp nodig bij organisatie doorkomst

Carnavalsvereniging De Leefhobbers is door de organisatie van de Roparun benaderd of het mogelijk is of Stevensweert meewerkt aan de doorkomst van de Roparun. Deze vereniging heeft vervolgens contact gezocht met de Dorpsraad.

Om de doorkomst in Stevensweert te kunnen organisaren is een comité nodig van minimaal zes leden. Op dit moment hebben zich al vier comitéleden aangemeld. Het comité zal de doorkomst organiseren en het verblijf van de organisatie regelen. 

Het comité

Roy Verwijlen (namens de carnavalsvereniging)
Marlou Kelleners (namens de dorpsraad)
Mart Tindemans (namens de dorpsraad)
Maikel Vleeshouwers (ondernemer)
vacant
vacant

Om definitief te kunnen toezeggen zijn nog twee comitéleden nodig. Aanmelden voor het comité of inlichtingen inwinnen kan bij een van de comitéleden of per e-mail via info@dorpsraadstevensweert.nl.

Doorkomst stad verkiezing

Elk jaar is er een doorkomst stad verkiezing. Alle teams mogen punten geven, er is een extra jury en de Roparun organisatie geven punten voor elk doorkomstfeest. De hoofdprijs is € 23.000, de tweede prijs € 12.000 en de derde prijs € 7.000. Deze gelden mogen uitgeven worden aan regionale goede doelen, zoals bijvoorbeeld inloophuizen voor kankerpatiënten, hospices ondersteuning, enz. 

Over Roparun 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Foto Leon van Lier
100721/HvL

Wellicht interessant