img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2021 17:38

Een nieuwe koers voor het Leerwerkloket Midden-Limburg

Midden-Limburg - 13 juli 2021 - Het Leerwerkloket Midden-Limburg is een onafhankelijk adviespunt voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Al bijna 4 jaar stimuleert en faciliteert zij de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden-Limburg. Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, wordt de capaciteit van het Leerwerkloket uitgebreid en wordt er intensiever samengewerkt.

img

De Midden-Limburgse gemeenten, Gilde Opleidingen, CITAVERDE College en UWV werken samen om iedereen die vragen heeft over leren en werken, te ondersteunen.

Met onder meer de subsidieregeling Stimulans ArbeidsmarktPositie (STAP) in het vooruitzicht, waarvan werkenden en niet-werkenden vanaf 2022 gebruik kunnen maken om (om)scholing aan te vragen, zet Leerwerkloket een tandje bij. Zij breiden hun capaciteit uit met meer en vaste mankracht. 

De arbeidsmarkt verandert in een razend tempo. Door de komst van nieuwe technologieën verdwijnen bestaande beroepen en tegelijkertijd komen er nieuwe banen en opleidingen bij. Volgens de samenwerkende partijen - komt de uitbreiding de continuïteit, effectiviteit en kwaliteit van het loket, en dus ook van hun dienstverlening, ten goede. 

Veranderende arbeidsmarkt

Vanaf 1 januari 2022 kunnen werkenden en niet-werkenden gebruik gaan maken van het STAP-budget. Hiermee kunnen zij scholingsactiviteit aanvragen. Zo kunnen meer mensen zich blijven ontwikkelen tijdens hun loopbaan en blijven zij duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt. 

Vast aanspreekpunt

Ook gaan de verschillende partijen intensiever samenwerken. Met specialistische kennis vanuit verschillende instanties en een netwerk van opleiders en werkplekken, kunnen zij iedereen verder helpen in zijn of haar carrière. 

Betere bereikbaarheid

Naast een algehele robuuster Leerwerkloket met meer inhoudelijke kennis worden nog een paar praktische maar essentiële dingen verbeterd, waaronder de bereikbaarheid. De dienstverlening is grotendeels digitaal en het Leerwerkloket is elke dag telefonisch of per e-mail bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur. Ook een persoonlijk gesprek met de adviseur  is mogelijk. Daarnaast wordt social media meer en vaker ingezet om te berichten over leerwerktrajecten en informatiebijeenkomsten. 

Over het Leerwerkloket

Het Leerwerkloket is in 2005 ontstaan uit het programma ‘Leren en Werken’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Iedere regio heeft een eigen Leerwerkloket om de lokale arbeidsmarkt te ondersteunen. Er zijn in totaal 35 regionale locaties verspreid over het hele land. Het Leerwerkloket Midden-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Roermond, Weert, Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal, Nederweert en Cranendonck.

Interesse in een leerwerktraject?

Ben je zelf geïnteresseerd in het volgen van een leerwerktraject of heb je vragen over loopbaanoriëntatie of scholingsmogelijkheden? Dan kun je gratis contact opnemen met het Leerwerkloket door een mail te sturen naar middenlimburg@leerwerkloket.nl, te bellen naar 0475-359177 of het contactformulier in te vullen op de website van het Leerwerkloket.

Stockfoto
130721/HvL

Wellicht interessant