img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-7-2021 12:55

Locatietheater 'De Zwarte Grens' in Neer zoekt figuranten

Neer - 14 juli 2021 - In de zomer van 2022 wordt in Neer in de openlucht de locatietheater De Zwarte Grens uitgevoerd over de tragedie die zich 400 jaar geleden voltrok in de gebieden tussen Neer, Helden en Kessel. De cast is inmiddels bekend, maar er worden wel nog figuranten gezocht! Je hoeft geen spelervaring te hebben en je hebt geen gesproken tekst. Er zijn rollen voor mannen, vrouwen, kinderen in alle leeftijden. Serieuze interesse? Meld je dan snel aan. Wie het eerst komt, die het eerst maalt!

img

Wat wordt er van jou als figurant verwacht?

Lijk het jou geweldig om mee te maken hoe een theatervoorstelling tot leven gewekt wordt, zonder dat je dat heel veel tijd en inspanning kost? Dan is een figurantenrol voor jou een prima manier om aan te sluiten bij dit unieke initiatief. Je hoeft geen spelervaring te hebben en je hebt geen gesproken tekst.

Er zijn figurantenrollen beschikbaar voor mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud. Je aanmelding moet wel serieus zijn, in die zin dat je bij opgave bereid bent om vanaf januari 2022 op dinsdagavonden beschikbaar te zijn voor repetities en natuurlijk de hele week van de uitvoering (maandag-zondag).

Je hoort tegen die tijd welke rol je krijgt en bij welke repetities je verwacht wordt, je hoeft er lang niet elke week bij te zijn.

Aanmelden

Na je aanmelding via dit formulier, word je via email op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en mag je later dit jaar met voorrang kaartjes kopen. In december wordt een eerste informatieavond georganiseerd en in januari kom je voor het eerst in actie in de repetitieruimte. Zo gauw het weer het toelaat, wordt gerepeteerd op de speellocatie buiten.

Vragen?

Heb je nu al vragen, stel die dan gerust aan Roel Custers via info@dezwartegrens.nl

Over De Zwarte Grens

In de zomer van 2022 wordt in Neer in de openlucht locatietheater 'De Zwarte Grens' uitgevoerd. Over de tragedie die zich 400 jaar geleden voltrok in de gebieden tussen de Limburgse dorpen Neer, Helden en Kessel. In deze barre tijden leidde het verzetten van grenspalen tot hoog oplopende conflicten, waarbij met man en macht gevochten werd voor de gemeenschap. 

Naast bittere strijd heeft het toneelstuk ook thema’s als verraad, humor en ook romantiek. Een strijd met bebloede handen om de verboden liefde, beschermd door Mooder Maas. Ook de verbroedering vertoont barsten. Goed en slecht komen in een ander daglicht te staan en de grens scheidt niet langer altijd de goeden van de slechten.

Een openlucht theatervoorstelling georganiseerd door diezelfde gemeenschap die er rond 1600 ook samen voor zorgde dat met gezamenlijke inspanning veel werd bereikt.

In vijf voorstellingen wordt er aan zo’n 2.000 mensen de kans geboden om mee te maken waar een klein dorp groot in is.

140721/HvL

Wellicht interessant