img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-7-2021 16:04

Extreem hoge waterstand Roer stelt ook Roerdalen voor uitdaging

Roerdalen - 16 juli 2021 - De gemeente Roerdalen werkt met man en macht aan de hoogwatercrisis. Alle inwoners die in een woning wonen die op de adressenlijst voor evacuatie staat, adviseert de gemeente dringend om de woning te verlaten. Het gaat hierbij om 270 huizen in het overloopgebied van de Roer. Voor de eigen veiligheid is het beter om tijdelijk te vertrekken. De verwachting is dat de piek 30 tot 48 uur gaat aanhouden en daarna afneemt. 

Er is opvang geregeld in de sporthal van Vlodrop en Sint Odiliënberg en De Harch in Herkenbosch. De verwachting is dat de piek 30 tot 48 uur gaat aanhouden en daarna afneemt. De omvang van de overlast voor het overloopgebied is nog niet bekend.

Burgemeester Monique de Boer: “Ik kom zojuist terug uit onze dorpen waar de Roer zorgt voor overlast. Wie had ooit gedacht dat we een jaar na onze grote natuurbrand, dit voor de kiezen zouden krijgen. Onze inwoners langs de Roer zijn wel wat gewend als het gaat om hoog water. Maar dit is ongekend. Huis en haard verlaten raakt getroffen inwoners en ook mijzelf als burgemeester. Je wil graag dat iedereen veilig is. Hier doen we op dit moment alles aan. Vrijwilligers helpen mee met het vullen van zandzakken. Buren en dorpsgenoten jong en oud helpen elkaar en bieden een slaapplek aan. Samen doen, is ook nu weer onze grootste kracht. Ik wenst iedereen veel sterkte.”

Woont u elders in de gemeente?

Als u niet in de buurt van de Roer woont, hoeft u niet ongerust te zijn. Wees evengoed voorbereid op wateroverlast, vang eventueel vrienden en familie op die in het risicogebied wonen en bezoek vooral niet het risicogebied.

Foto's gemeente Roerdalen
160721/HvL

Wellicht interessant