img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-7-2021 11:12

Bibliotheek Bibliorura heeft kwaliteit op orde

Roermond - 19 juli 2021 - Bibliotheek Bibliorura heeft op 12 juli opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Met het certificaat heeft de Bibliotheek Bibliorura de bevestiging gekregen dat de functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

img

Met de certificering voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. 

Bibliorura scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie. Het certificaat is vier jaar geldig.

Bibliorura is blij met de uitslag. Directeur Jeanine Deckers: “Het is fijn om een officiële bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn. Ik ben het meest trots op het feit dat de auditoren expliciet vermelden dat onze medewerkers bevlogen en enthousiast zijn. Bibliorura werkt vanuit een duidelijke en consistente visie op educatie en heeft de educatieve functie, inclusief de focus op de collectie, in de praktijk stevig uitgewerkt.”
 
De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

190721/HvL

Wellicht interessant