img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-7-2021 02:50

Nieuwe single Limbo Project - steun en medeleven slachtoffers hoog water

Leudal - 20 juli 2021 - Afgelopen week zagen de bandleden van Limbo Project de verschrikkelijke gevolgen van het hoge water door heel Limburg en dat raakte hen. Slechts een appje was voldoende om de hele band te motiveren om een lied op te nemen als steun en medeleven voor een ieder die op welke manier dan ook slachtoffer is geworden van het hoge water in Limburg.

img

In drie dagen tijd werd de tekst geschreven en het geheel opgenomen. Voor de tekst werd de hulp ingeroepen van Bas Keltjens, die vrijwel meteen toezegde en samen met Roger van Zundert de tekst schreef. De muziek is tevens geschreven door Roger.

De band verwoordt het als volgt:

"Het is een lied dat niet enkel over het hoge water gaat, maar vooral over de veerkracht van de Limburgse mensen. Dat we er zijn om elkaar te helpen, voor elkaar klaar staan in tijden van nood. Maar ook dat we trots zijn op Limburg met- of zonder hoog water.  

We hopen met deze single mensen ook te motiveren om royaal te doneren aan de slachtoffers van deze ramp. Het heeft ons zeer geraakt, vandaar dat we de single dan ook de titel ‘Det raaktj mich’ hebben gegeven.

Veel luisterplezier gewenst. Sterkte aan iedereen die geraakt is door het hoge water in Limburg."

De song en bijbehorende videoclip is hier te zien en te beluisteren.

Over Limbo Project

Limbo Project maakt popmuziek in het Limburgs dialect, hoofdzakelijk eigen nummers.  Vanaf maart 2009 is de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om met een live-band de eigen nummers te gaan vertolken, en zelfs meer dan dat. De geformeerde band bestaat uit doorgewinterde muzikanten die veelal in het covercircuit hun roots hebben liggen. De band vertolkt vele soorten muziek, maar wel binnen het genre ‘popmuziek’. Van luchtige ballads tot heavy ‘Limbo-pop’. Er ligt geen vast stramien van muziek, maar zo langzamerhand begint Limbo Project toch een eigen herkenbare sound te krijgen. 

200721/HvL 

Wellicht interessant