img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-7-2021 09:15

Frans Pollux brengt muzikale Ode aan de Maas - Nao de Maas toe

Limburg - 21 juli 2021 - Het Limburgs Landschap viert dit jaar haar 90-jarig bestaan met als jubileumthema 'Ode aan Het Landschap'. Speciaal daarvoor schreef Frans Pollux een lied over een voor hem favoriete plek, de Maas: Nao de Maas toe. Het is het eerste liedje van het muziekproject Ode aan het Landschap van Het Limburgs Landschap in samenwerking met Poppodium Grenswerk. Frans Pollux had zijn liedje nét opgenomen, toen het water in de Maas begon te stijgen met alle rampzalige gevolgen van dien.

img

Frans Pollux over zijn lied: “Het gaat over het leven van iedereen die met de rivier leeft. Van de vele gezichten die de Limburgse Maas heeft, zagen we de afgelopen dagen het donkerste: de Maas als monster. Toen had ik mijn nieuwe liedje, Nao de Maas toe, net opgenomen. Ondanks de overlast blijft de rivier voor de meeste Limburgers vooral een moeder. ‘n Moeder die leven en verbondenheid brengt, en af en toe neemt wat haar toekomt. ‘n Moeder ook die er altijd is geweest en altijd zal zijn. Mijn lied gaat precies daarover: over de rol die de rivier onvermijdelijk speelt in het leven van iedereen die aan haar oevers woont."

Videoclip 'Nao de Maas toe'

De Maas is ook een inspiratiebron, een muze. Duizenden mensen hebben de Maas met al haar kracht, maar ook pracht dit weekend vastgelegd.

Tom Ketelings van BEELDWERK.TV filmde het Maasdal tijdens de overstroming. Daaruit ontstond het idee die twee creatieve uitingen te combineren tot een nieuwe videoclip bij het gevoelsrijke nummer.

Deze videoclip is hier te beluisteren en te bekijken.

Ode aan het Landschap van Het Limburgs Landschap

Het muziekproject Ode aan het Landschap van Het Limburgs Landschap is gerealiseerd in samenwerking met Poppodium Grenswerk. Daarin bezingen zeven Limburgse muzikanten hun favoriete Limburgse natuurgebied. De zeven liedjes verschijnen op 31 juli. 

Foto uit videoclip
210721/HvL

 

Tags
Wellicht interessant