img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2021 12:18

Privatiseringsovereenkomst Laco Heythuysen 5 jaar verlengd

Heythuysen - 23 juli 2021 - Het college van de gemeente Leudal gaat de privatiseringsovereenkomst met Laco, voor het sportcentrum in Heythuysen, met ingang van 1 september 2022 verlengen voor de duur van 5 jaar. Daarnaast vindt een lichte opwaardering van de douches en toiletten bij de sporthal plaats en wordt een drukverhogingsinstallatie geplaats voor het douchen. In 2022 vindt een behoefteonderzoek naar binnenzwemwater in Leudal plaats.

img

Wethouder Stan Backus: “We vinden een voorziening als het sportcentrum in Heythuysen van grote toegevoegde waarde voor onze gemeente. Ondanks dat de accommodatie voldoet aan de van toepassing zijnde (veiligheids)eisen, zijn er door de gebruikers opmerkingen gemaakt over het functioneren van de douches en de gedateerdheid van kleed- en sanitaire ruimten. De accommodatie bestaat al 50 jaar en aanpassingen kosten veel geld. Omdat de continuïteit van de accommodatie in de huidige omvang in eerste instantie beperkt zal zijn, is gekozen voor een beperkte aanpassing.”

Toekomst

Het college van de gemeente Leudal stelt budget beschikbaar voor het in 2022 te voeren behoefteonderzoek naar binnenzwemwater in Leudal. In het vastgestelde accommodatiebeleid van de gemeente wordt uitgegaan van (op termijn) één door de gemeente ondersteund binnenzwembad. Uit het onderzoek zal blijken wat nodig is voor de toekomst.

Stockfoto
230721/HvL

Tags
Wellicht interessant