img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-7-2021 10:20

Open dag Imkers bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 24 juli 2021 -Op zondag 1 augustus openen de imkers van Roer- en Leudal hun deuren weer voor belangstellenden. Iedereen die meer wil weten over bijen en of het houden van bijen is van harte welkom! Voor de imker is dit de tijd om de honing te oogsten d.m.v. het slingeren. In en soort centrifuge wordt de honing uit de raten geslingerd. De bijenstand is gelegen bij Bezoekerscentrum Leudal, waar een imker aanwezig is om alle vragen te antwoorden.  

img

Als een van de laatste drachtplanten stonden de lindebomen in bloei en is ook hier weer de nodige honing binnengebracht.

Omdat daarna de meeste drachtplanten uitgebloeid zijn wordt het verzamelen van honing dan snel minder. Voor de imker is dit de tijd om de honing te oogsten d.m.v. het slingeren. In en soort centrifuge wordt de honing uit de raten geslingerd.

Hierna start de imker met het winterklaar maken van de bijen. Dit houdt o.a. in het bestrijden van de varoamijt. Deze mijt zorgt ervoor dat het bijenvolk zwakker wordt.

Wilt u meer weten over bijen houden?

Bent u geïnteresseerd in het leven van bijen, geboeid door bloemen en planten in uw eigen omgeving of gewoon nieuwsgierig naar waarom imkers eigenlijk bijen houden? Meer informatie over imker worden is te vinden op deze webpagina van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. 

Praktische informatie 

wanneer - zondag 1 augustus 2021 van 12.00 tot 16.00 uur 

waar - bijenstand in de tuin bij het Bezoekerscentrum Leudal (BCL), Roggelseweg 58, Haelen

Stockfoto
240721/HvL 

 

Tags
Wellicht interessant