img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-8-2021 01:50

Maas Cleanup op 14 augustus 2021

Limburg - 11 augustus 2021 - De Maas en haar zijrivieren hebben de afgelopen periode hun ongekende krachten laten zien. Nu het water is gedaald en is weggestroomd naar zee, is goed te zien dat er een gigantische hoeveelheid afval is achtergebleven op de oevers. Schone Maas, Schone Rivieren en Maas Cleanup roepen jou(w groep) op om de handen uit de mouwen te steken! IVN Natuureducatie houdt op 14 augustus in heel Limburg opruimacties en je kunt ook zelf een opruimactie organiseren.

img

Er zijn drie manieren waarop je kunt helpen:

Opruimacties IVN Natuureducatie

Op 14 augustus houdt IVN Natuureducatie in de hele provincie opruimacties. Wil je meehelpen? Meld je dan hier aan! Je kunt dan aangeven op welke locatie je wilt meehelpen.

World Cleanup Day

Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie krijgt de planeet, samen met 180 landen, een grote schoonmaakbeurt. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen en waardevolle informatie verzamelen over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Heb je een groep deelnemers en locatie al in gedachten of sluit je liever aan bij een bestaande actie? Meld je nu aan voor World Cleanup Day Nederland! 

Je eigen Cleanup actie organiseren

Je kunt ook je eigen actie organiseren. Meld deze actie dan wel aan bij Maas Cleanup, zodat alles zo veilig mogelijk verloopt.

Lees hier de praktische informatie en veiligheidsvoorschriften voordat je een eigen Cleanup organiseert.

Stockfoto
110821/WW

 

 

Tags
Wellicht interessant