img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-7-2021 17:00

GGD Limburg-Noord opent pop-up vaccinatielocatie in de Donderie Roermond

Roermond - 28 juli 2021 - In wijkcentrum de Donderie in Roermond komt een pop-up GGD-locatie waar mensen zich zonder afspraak kunnen laten informeren en vaccineren tegen het coronavirus. De informatie is beschikbaar in verschillende talen. Ook staat de GGD Limburg-Noord op vrijdag 30 juli en vrijdag 6 augustus met een stand op de weekmarkt in Donderberg in Roermond. Iedereen kan bij deze stand terecht voor vragen en informatie over coronavaccinaties.

img

Uit de vaccinatiecijfers blijkt dat in de wijk Donderberg het aantal mensen dat tot nu toe is gevaccineerd lager is dan in andere delen van Noord- en Midden-Limburg. Goede informatie is belangrijk bij de keuze om je wel of niet te vaccineren. Door op de weekmarkt in Donderberg in Roermond te gaan staan biedt GGD Limburg-Noord iedereen laagdrempelig en in meerdere talen de mogelijkheid om vragen te stellen over het coronavaccin. Daarnaast kan iedereen die dat wil, zonder afspraak bij het  wijkcentrum de Donderie binnenlopen voor meer informatie en een vaccinatie.

Wethouder Smitsmans van de gemeente Roermond: “Deze pop-up vaccinatielocatie geeft inwoners de kans om zich dichtbij huis goed te laten informeren over het belang van vaccinatie én biedt hen de mogelijkheid om zich direct te laten vaccineren. Het is goed om te zien dat we samen met alle betrokken partijen wederom stappen kunnen zetten in de strijd tegen het coronavirus.”

Pop-up locatie in de Donderie

GGD Limburg-Noord opent een tijdelijke vaccinatielocatie in het wijkcentrum de Donderie, Donderbergweg 47, Roermond. 

Als mensen vragen hebben over coronavaccinaties kunnen ze zonder afspraak langskomen in dit wijkcentrum. Ook is op deze locatie informatie in verschillende talen beschikbaar. Zo wil de GGD alle inwoners goed informeren over corona en het vaccineren.

Als mensen besluiten om een vaccinatie te nemen, kan dat ook meteen gedaan worden. Daarvoor is alleen een ID of paspoort nodig. Iemand kan kiezen voor het Janssen vaccin (1 prik) of Pfizer (2 prikken). De afspraak voor de tweede vaccinatie wordt meteen gemaakt.

Openingstijden pop-up locatie

vrijdag 30 juli - van 9.00 tot 16.00 uur

zaterdag 31 juli - van 9.00 tot 16.00 uur

woensdag 4 augustus - van 9.00 tot 16.00 uur

donderdag 5 augustus - van 9.00 tot 16.00 uur

vrijdag 6 augustus - van 9.00 tot 16.00 uur

zaterdag 7 augustus - van 9.00 tot 16.00 uur

Begin september is de pop-up locatie ook geopend.

Archieffoto DeltaLimburg.nl
280821/HvL

Wellicht interessant