img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-8-2021 08:30

Voor de kids - op reis terug in de tijd met Marius en Livia in Melick

Melick - 5 augustus 2021 - Een leuk, gratis en coronaproof uitje voor het hele gezin in Melick. Ga samen met je ouders op reis terug in de tijd met Marius en Livia tijdens een wandeling van 7,7 km met onderweg diverse leuke en speelse opdrachten. Download de wandelroute en speel op de genummerde plaatsen een spel en kraak de code. Met start en finish in Melick. 

img

Tweeduizend jaar geleden woonden in deze omgeving Marius en Livia. Melick zag er toen natuurlijk heel anders uit. Melick heette toen nog niet eens Melick. In die tijd waren de Romeinen hier de baas. Zij hebben in die tijd door heel Europa grote wegen aangelegd. Een van die wegen liep ook door Melick. Luister naar wat Marius en Livia jullie te vertellen hebben en speel de spelletjes die zij vroeger speelden.

"Spelen is het leukste wat er is. Jammer genoeg hebben we niet zo veel tijd om te spelen. We moeten bijna elke dag meehelpen op het land. Als we dan even tijd hebben vinden we het leuk om tikkertje te spelen, te hinkelen of te schommelen."

Download de wandelroute hier en volg de wandelroute op de tekening. 

Het startpunt van de wandeling is naast de kerk van Melick - Kruising Marijkelaan/Kerkstraat in Melick (nabij de kerk) bij de paal met de Markoef. 

De wandeling volgt het verhaal van Marius en Livia. Onderweg wordt op de genummerde plaatsen een spel gespeeld en een code gekraakt.  

Meer informatie over deze wandeltocht is te vinden op deze webpagina van IKL Limburg.

Afbeelding IKL Limburg
060821/HvL

Wellicht interessant