img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-8-2021 18:16

Appartementen door brand verwoest in Roermond

Roermond - 8 augustus 2021 - In Roermond is rond vier uur vanmiddag een felle brand ontstaan in een appartementencomplex aan de Venloseweg in Roermond bij een appartement op de 3de verdieping. Er is niemand gewond geraakt, maar er zijn diverse bewoners uit voorzorg uit hun appartement gehaald. Van de in totaal twaalf appartementen is bij vier appartementen zoveel schade aangetroffen dat de bewoners niet terug naar huis kunnen. Twee appartementen zijn zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

img

De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt om de brand te blussen. Omdat het een uitslaande brand betrof in een appartementencomplex heeft de brandweer groot opgeschaald om aandacht aan de brand te kunnen geven maar ook om aanwonenden te evacueren. Toen de brandweer aankwam heeft deze eerst vanuit de voortuin een blussing ingezet, waardoor het vuur flink minder werd.

De hoogwerker van de brandweer heeft vanuit de lucht de blussing overgenomen en tevens zijn er brandweermensen vanuit de voordeur de brand te lijf gegaan. De brand was daardoor zeer snel geblust. 
 
De brandweer heeft na de brand de appartementen gecontroleerd op opgelopen schade door rook of bluswater. Van de twaalf appartementen is er bij ongeveer vier appartementen  zo veel schade aangetroffen zodat de bewoners niet terug naar huis kunnen.

De brand is ontstaan op één van de balkons maar de oorzaak is nog onbekend.

De stichting Salvage is ingeschakeld. Deze stichting werkt namens de gezamenlijke brandverzekeraars in Nederland en biedt steun en hulp aan gedupeerden bij brand.

Foto DeltaLimburg.nl
080821/HvL 

Wellicht interessant