img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-8-2021 13:15

Wandelroute van de week - Landgoed Beijlshof bij Baexem

Baexem - 15 augustus 2021 - Deze week een prachtige wandelroute door het beekdal van de Tungelroyse Beek, Landgoed Beijlshof en langs het beekdal van de Haelense Beek aan de rand van Landgoed Exaten. Het gebied tussen Baexem en Heythuysen. Een wandeltocht voor de liefhebber van open landschappen. De route heeft een lengte van 15 km en is uitgezet door routemaker Adrie Raaijmakers. Start- en eindpunt is bij kerk in Baexem. 

img

Vanuit het centrum van Baexem gaat de wandeltocht over rustige landweggetjes door het buitengebied naar de Tungelroyse Beek, deze beek is een belangrijke beek in de waterhuishouding van Midden Limburg. Bijna overal meandert de beek weer door het landschap met aan beide zijde van de beek een brede strook grasland met op diverse plaatsen bosjes en ruigtes. De graslanden worden begraast door runderen, schapen en paarden. De wandeltocht gaat struinend door het grasland langs de beek.

Landgoed Beijlshof is een landgoed rond de hoeve Beijlshof en bestaat uit een afwisseling van bos, weilanden en landbouwgronden, door het landgoed stromen twee beken de Tungelroyse beek en het kleinere Reydtbeek. Al in 1500 duikt de naam Beijlshof op. Jacob, graaf van Horn was de eigenaar. Het beekdal van de Haelense Beek grenst aan het Landgoed Exaten met aan de rand een opvallende boerderij Stockxhof een 17de eeuwse boerderij met een oude boomgaard. Ter hoogte van boerderij heeft men een mooi uitzicht over het beekdal met de weer meanderde beek. 

Hond mee? / Toegankelijkheid

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied. Deze route is niet geschikt voor mindervaliden en kinderwagens, vanwege de onverharde paden.

Wandelroute  

Start- en eindpunt is bij de Johannes de Doperkerk, Monseigneur Kierkelsplein 19, Baexem.

Hier vind je de routekaart en meer informatie over deze wandelroute.

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Leon van Lier 
150821/HvL

Wellicht interessant