img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-8-2021 06:35

Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2021

Leudal - 17 augustus 2021 - Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september vindt het jaarlijkse Kunst en Cultuur Weekend Leudal weer plaats. De organisatie zet elk jaar een andere regio in de gemeente Leudal in het zonnetje en dit jaar staan Heythuysen, Ell en Haler centraal. Op de zondag wordt ook het Kunstfietsen weer georganiseerd en dit jaar zijn Ell, Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter aan de beurt. Uiteraard wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

img

Het programma

 

Vrijdag 3 september

Vrijdagavond start er om 18.00 uur een Art Dinner, een nieuwe activiteit waarbij de deelnemers een drietal aansprekende locaties in Heythuysen bezoeken, waar zeer uiteenlopende culturele activiteiten plaatsvinden en de deelnemers worden verwend met een culinaire lekkernij. Deze activiteit is overigens al volgeboekt!

Meer informatie is te vinden op deze webpagina van Kunst en Cultuur Leudal. 

Zaterdag 4 september

Op zaterdagochtend vindt er traditioneel een  kindervoorstelling plaats. Dit jaar is de speellocatie gemeenschapshuis Ellenhof in Ell. Om 10.30 uur start hier de meeleef-voorstelling ’De Droom van Annebel’. Na afloop is er een meet & greet met de elfen. De voorstelling is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en de toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op deze webpagina van Kunst en Cultuur Leudal.

Zondag 5 september

Zondagochtend start om 11.00 uur de tweede editie van ‘Pronkstuk of  Prullaria’ in de Uffelse molen in Haler. Heeft u verborgen schatten in huis, een oud servies van oma, een schilderij, meubelstuk of andere huisraad of curiosa verworven uit een erfenis? Deskundigen vertellen u er graag tot 15.00 uur meer over en geven indien mogelijk een globale waarde-indicatie.

Geïnteresseerden kunnen ook alvast een mail met een foto en omschrijving sturen naar jmgdenessen@hetnet.nl. De deskundigen kunnen dan al informatie verzamelen.

Meer informatie is te vinden op deze webpagina van Kunst en Cultuur Leudal.

Kunstfietsen 2021

Uiteraard vindt op de zondag ook dit jaar weer het Kunstfietsen plaats. Dit jaar zijn de kernen Ell, Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter aan de beurt. Er is een grote diversiteit aan kunstsoorten te zien, o.a. glaskunst, cortenstaal, schilderkunst, bronzen beelden, beeldhouwen, keramiek. De tuinen van de kunstenaars zijn van 10.00 tot 17.00 uur open. Op verschillende locaties op de route treft u ook voordracht en levende muziek aan.

Meer informatie is te vinden op deze webpagina van Kunst en Cultuur Leudal.

Flyer

Klik hier om de folder van het Kunst en Cultuur Weekend Leudal te downloaden.

170821/HvL

Wellicht interessant