img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2021 12:05

Olympisch vuur bij opening KVW Maasbracht

Maasbracht - 24 augustus 2021 - Maandagochtend ging de KVW week in Maasbracht bij basisschool De Toermalijn van start met een 'Olympisch KVW vuur'. Hierbij waren Olympisch schoonspringster Inge Jansen en burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw aanwezig. Inge Jansen bracht haar jeugd door in Maasbracht en behaalde tijdens de Olympische Spelen de vijfde plek in de finale van de 3-meterplank. Het thema van deze KVW week is de 'Olympische Spelen'. DeltaLimburg.nl was erbij.

De organisatie van kindervakantiewerk Maasbracht vind het belangrijk aandacht te geven aan sport en bewegen gedurende de KVW week. Daar het thema dit jaar ‘Olympische Spelen’ is kon het niet missen om Inge Jansen hierbij uit te nodigen om de kinderen te inspireren. Inge bracht haar jeugd door in Maasbracht en was regelmatig te bewonderen op de duikplank in het Eurobad.

Gedurende de KVW week zijn er 5 dagen voor de groepen 1-2, 3-4 en 5-6 verschillende sport- en spelactiviteiten neergezet in Maasbracht. Ook zijn er verschillende uitstapjes gepland o.a. naar PeeWee, Funbeach en het Sprookjesbos. Groep 7-8 gaat 4 nachten op kamp. Dit jaar zijn er ruim 170 aanmeldingen en werken er zo'n 70 vrijwilligers mee.  

Op zaterdag 28 augustus is de gezins- afsluitingsactiviteit in samenwerking met CV de Hoonder en JCV de Pölle. Er is een interactieve speurtocht voor de hele familie uitgezet langs lokale ondernemers. Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk.  

Foto en videoreportage Pieter Cornelissen
240821/HvL

Wellicht interessant