img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-8-2021 14:02

Petrusberg St. Odiliënberg - 31 nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen

St. Odiliënberg - 26 augustus 2021 - Wonen Limburg werkt aan een nieuwe invulling van het terrein van het voormalige verpleeghuis ‘de Petrusberg’ in Sint Odiliënberg. De sloop van het oude verzorgingstehuis is gestart. Als alles volgens plan verloopt, kan Wonen Limburg in de zomer van volgend jaar starten met de bouw. Er komen 31 nieuwe, energiezuinige sociale huurwoningen. Wonen Limburg bouwt 16 levensloopbestendige woningen en 15 appartementen met een gezamenlijke binnentuin.

img

Op dinsdag 24 augustus ondertekenden wethouder Martijn van Helvert van de gemeente Roerdalen en Ger Peeters van Wonen Limburg een overeenkomst. De overeenkomst gaat over de verdere ontwikkeling en invulling van het terrein.

Plannen Wonen Limburg

De sloop van het oude verzorgingstehuis is gestart. Wonen Limburg hoopt aan het einde van dit jaar de ontwerpen van de woningen te delen. Als alles volgens plan verloopt, kan Wonen Limburg in de zomer van volgend jaar starten met de bouw. Er komen 31 nieuwe, energiezuinige sociale huurwoningen. Wonen Limburg bouwt 16 levensloopbestendige woningen en 15 appartementen met een gezamenlijke binnentuin.

Meer informatie over de plannen is te vinden op de website van Wonen Limburg.

Wijziging bestemmingsplan

Voor het uitvoeren van de plannen van Wonen Limburg is een wijziging van het bestemmingplan nodig. In het bestemmingsplan staat waarvoor de eigenaren het terrein mogen gebruiken. Ook staat erin wat de eigenaren mogen bouwen. Bergerhof zit ook in het plan, maar blijft in de huidige vorm behouden.

Plan bekijken?

U kunt het bestemmingsplan van 16 augustus t/m 27 september 2021 bekijken in de publiekshal van het gemeentehuis in St. Odiliënberg. Of kijk op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De officiële bekendmaking vindt u op deze pagina over de bekendmakingen. In deze bekendmaking leest u ook wat u moet doen als u wilt reageren op het bestemmingsplan. U kunt dan uw zienswijze laten weten.

Foto DeltaLimburg.nl
260821/HvL

 

Wellicht interessant