img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-8-2021 13:30

Schutterij St. Severinus Grathem huldigt drie jubilarissen

Grathem - 29 augustus 2021 - Schutterij St. Severinus uit Grathem heeft zaterdagavond tijdens het Open-Air Marching evenement drie jubilarissen uit één familie gehuldigd die samen 140 jaar lid zijn van de Grathemse schutterij. De broers Dré en Sjra Veugen zijn allebei lid van de schutterij sinds 1971. Mia, de vrouw van Dré, is lid sinds 1981. 

Dré Veugen is actief geweest op alle posities binnen de schutterij. Zo begon hij als bordjesdrager, was hij actief als trommelaar en vaandeldrager en is hij sinds jaar en dag vooropschutter bij de schutterij. Daarnaast is hij bestuurslid van de schutterij en afgevaardigde van de schutterij bij het Europees Schutterstreffen. Verder is Dré Veugen actief binnen het bestuur en commissies van het Dekenaat Thorn.

Sjra Veugen begon bij de drumband van Severinus en ging later deel uitmaken van de schutters van de schutterij. Sjra Veugen is buksmeester van Severinus in Grathem en achteropschutter bij de schietwedstrijden. Sjra wordt door de vereniging op handen gedragen vanwege zijn inzet rondom de vele activiteiten van de schutterij.

Mia Veugen is 40 jaar lid. Aanvankelijk als actief schutter, maar de laatste jaren meer op de achtergrond in de ondersteuning tijdens activiteiten.

Voor deze bijzondere verdienste ontvingen ze een speldje van de OLS-federatie met de bijbehorende oorkonde.

Foto en videoreportage Leon van Lier
290821/LvL

Wellicht interessant