img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2022 11:00

Beginnerscursus Bridge van start in Buggenum

Neer/Buggenum - 14 september 2022 - Bridgeclub Neer start op woensdag 21 september in gemeenschapshuis De Roffert in Buggenum met een beginnerscursus Bridge. Op de woensdagavond onder leiding van bridgedocent Han de Haas. De beginners worden daarbij begeleid door leden van de bridgeclub. Elke les bestaat uit een stukje theorie en vooral veel praktijk. Na 12 lessen kunnen deelnemers besluiten om in clubverband onder begeleiding door te gaan, thuis te blijven bridgen of online te gaan bridgen. 

img

Bridge is een kaartspel dat valt onder de noemer 'denksporten'. In bridge is de factor geluk zo veel mogelijk uitgeschakeld als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, logisch denken, geheugen en goede samenwerking tussen partners.

Programma

De opzet is om de lessen voor beginners synchroon te laten lopen met de clubavond van de Bridgeclub Neer, zodat de clubleden, indien gewenst, kunnen assisteren en als mensen later zoveel plezier blijken te hebben in dit spelletje zij de weg naar de ”Roffert” reeds gevonden hebben.

Docent Han de Haas begint elke les met een kort gedeelte theorie en daarna vooral veel praktijk, zodat de cursisten al na 4 lessen thuis aan het bridgen kunnen gaan.

Na 12 lessen kun je dan beslissen om in clubverband (onder begeleiding) door te gaan, liever thuis te blijven bridgen of online je bridgekunsten te gaan vertonen. Mogelijkheden te over.

"Wij hopen beginners te laten ervaren dat bridge geen suf spelletje is. Je moet er je hersens voor gebruiken en ... er wordt over de hele wereld gebridged door scholieren van 12 jaar maar ook door senioren van ver boven de 80. Misschien dat bridge ook het imago heeft bloed serieus te zijn en dat er niet gelachen mag worden, kom maar ervaren, dat deze uitspraken niet kloppen. Tot slot, er is altijd tijd over op deze locatie, om na afloop van elke les en ook van de clubavond uitgebreid van gedachten te wisselen over wat je wel of niet had moeten spelen."

Praktische informatie

waar - gemeenschapshuis De Roffert, Berikstraat 11, Buggenum

eerste lesavond - woensdag 21 september 2022 van 19.30 tot 21.30 uur (geheel vrijblijvend)

vervolg - 12 lessen steeds op de woensdagavond. Data in overleg met cursisten en docent

deelname -  € 115,00 voor 12 lessen incl. lesmateriaal

aanmelden - dat kan per e-mail via tc@bcneer.nl of handehaas@gmail.com of telefonisch bij Gerrit Derikx (voorzitter) via  06-29534401.

"Iedereen, uit de hele regio, is van harte welkom!"  

Stockfoto
130922/HvL

Wellicht interessant