img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-9-2021 11:00

Beginnerscursus Bridge van start in Buggenum

Neer/Buggenum - 1 september 2021 - Bridgeclub Neer start op 6 oktober in gemeenschapshuis De Roffert in Buggenum met een beginnerscursus Bridge. Op de woensdagavond onder leiding van bridgedocent Han de Haas. De beginners worden daarbij begeleid door leden van de bridgeclub. Elke les bestaat uit een stukje theorie en vooral veel praktijk. Na 12 lessen kunnen deelnemers besluiten om in clubverband onder begeleiding door te gaan, thuis te blijven bridgen of online te gaan bridgen. Er zijn legio mogelijkheden! 

img

Over Bridge

Bridge is een kaartspel dat valt onder de noemer 'denksporten'. In bridge is de factor geluk zo veel mogelijk uitgeschakeld als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, logisch denken, geheugen en goede samenwerking tussen partners.

Het spel wordt gespeeld met – per tafel – vier personen en 52 speelkaarten. Iedere speler krijgt 13 kaarten. De spelers worden aangeduid met de windrichtingen: Noord, Oost, Zuid, en West. Noord en Zuid spelen samen en vormen een paar; zij spelen tegen Oost en West, die ook samenspelen en een paar zijn. Een paar kan ad hoc gevormd worden, maar veel bridgers hebben vaste partners met wie ze jaren samenspelen. Zo leren ze elkaar begrijpen en vertrouwen; onmisbaar om goed te kunnen bridgen.

Het doel van bridge is om meer punten te scoren dan andere spelers die exact hetzelfde spel speelden. Doordat bridge vergelijkt tussen situaties waarin spelers exact dezelfde verdeling van 52 kaarten hebben, wordt de geluksfactor geëlimineerd. In bridge bestaat er dus niet zoiets als 'goede' of 'slechte' kaarten; het gaat om wat je doet met die kaarten. Mede daarom behoort bridge tot de denksporten, zoals schaken en go, en niet tot de kansspelen.

Bridge wordt over de hele wereld gespeeld door jong en oud en alle leeftijden er tussenin. "Misschien dat bridge ook het imago heeft bloedserieus te zijn en dat er niet gelachen mag worden. Kom zelf maar ervaren, dat deze uitspraken niet kloppen. Tot slot is altijd tijd over om na afloop van elke les en ook van de clubavond uitgebreid van gedachten te wisselen over wat je wel of niet had moeten spelen." 

Praktische informatie

waar - gemeenschapshuis De Roffert, Berikstraat 11, Buggenum

eerste lesavond - woensdag 6 oktober 2021 van 19.30 tot 21.30 uur (geheel vrijblijvend)

vervolg - 12 lessen steeds op de woensdagavond. Data in overleg 

deelname -  € 120 voor 12 lessen incl. lesmateriaal

aanmelden - dat kan tot 2 oktober 2021 per e-mail via tc@bcneer.nl of telefonisch bij Gerrit Derikx (voorzitter) via  06-29534401.

"Iedereen, uit de hele regio, is van harte welkom!"  

Stockfoto
010921/HvL

Tags
Wellicht interessant