img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-8-2021 04:30

Sfeerverslag kindervakantiewerk Beegden

Beegden - 31 augustus 2021 - Kindervakantiewerk in Beegden is weer in volle gang. DeltaLimburg.nl ging maandag 30 augustus een kijkje nemen en maakte een sfeerverslag. Het thema dit jaar is 'Artes, Beestig Goed'. Naast de vele bezienswaardigheden zoals de molen, de heide en de Atep, is Beegden nóg enkele bijzondere attracties rijker namelijk: twee dierentuinen! Volg de feestelijke afsluiting op 3 september vanaf 14.30 uur via de livestream op www.deltalimburg.nl/live.

In het dorp liggen de GAJUS-ZOOJ van directrice Tamara en de SCHAPENHEUL van directeur Lars. Het zijn kleine dierenparken die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het geld raakte op, verzorgers werden ontslagen en dieren werden verkocht zodat ze elk nu nog slechts vier diersoorten in hun park hebben.

Gelukkig trok burgemeester Strousvogel zich de zaak persoonlijk aan en heeft financiële coronasteun toegezegd. De centenbewaarder van de gemeente Maasgouw meldde echter dat slechts één dierentuin wordt gefinancierd en wel de dierentuin met de meest creatiefste dierenoppassers en de meest fanatiekste dieren! Strijden dus!

Tijdens de hele KVW-week zijn er door de diergroepen Tesmuntjes te verdienen die zijn in te wisselen voor een goudklomp van de gemeente. Deze komt dan in de schatkist van de Gajuszooj of van de Schapenheul. Het park dat op de slotdag de meeste goudklompen heeft gewonnen krijgt de gemeentelijke coronasteun.

In tegenstelling tot eerdere berichten is de ontknoping van de dierenstrijd en de officiële opening van ARTES met optredens van alle kindergroepen, door iedereen via een livestream - verzorgd door DeltaLimburg.nl - te volgen. Vanaf 14.30 uur via www.deltalimburg.nl/live


Foto en video Leon van Lier
310821/LvL

Wellicht interessant