img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-9-2021 12:55

Recordopbrengst stichting Taxus Taxi, ruim 4.360 chemokuren ingezameld

1 september 2021 - Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi samen met de vele donateurs en partners een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld. Het ambitieuze doel voor 2021 was vastgesteld op 425.000 kilo, maar door de toewijding van alle donateurs is het gelukt om ruim 480.000 kilo in te zamelen. Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemokuren. Op deze recordopbrengst van bijna 112% ten opzichte van vorig jaar is de stichting dan ook buitengewoon trots.  

img

Overtroffen verwachtingen

Door de koude start van het seizoen is het tot het einde spannend gebleven of de doelstelling wel gehaald zou worden. De grote hoeveelheid regen, het broeierige weer in juni en de nieuwe donateurs hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de opbrengst beter was dan verwacht werd. Op een opbrengst van bijna 112% ten opzichte van vorig jaar is de stichting dan ook buitengewoon trots.  

"Zonder jullie, onze donateurs en partners, was dit natuurlijk nooit gelukt. Allemaal ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!" 

Ook in 2022 weer op pad 

Na het succes van de afgelopen jaren komt er natuurlijk volgend jaar een nieuwe inzameling. Zoals bij velen bekend moet er een bepaalde hoeveelheid werkende stof in de taxusnaaldjes zitten om deze te kunnen gebruiken. Deze basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen is slecht enkele maanden per jaar voldoende aanwezig. Onderzoek in het voorjaar moet uitwijzen wanneer er weer genoeg van deze stof aanwezig is.

Het is dus nog niet bekend wanneer in 2022 er weer kan worden ingezameld. Deze informatie volgt te zijner tijd. 

Foto Stichting Taxus Taxi
010921/HvL

Tags
Wellicht interessant