img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2021 10:04

Robin - Een diepe persoonlijke boodschap voor jou!

Roggel - 6 september 2021 - Roggel - 6 september 2021 - Terwijl ik tevreden nip aan mijn flat white, komt een herinnering naar boven van een aantal jaar geleden. Iets waar ik in mijn dagelijks leven eigenlijk nog maar weinig bij stilsta, omdat ik voor mijn gevoel zoveel stappen verder ben. En om eerlijk te zijn heb ik ook lang niet terug willen en kunnen denken aan mijn verleden. Maar de laatste tijd realiseer ik me dat het juist goed is om mijn ervaring te gaan inzetten om anderen te helpen.

Komen langzaam weer herinneringen terug... die diep waren weggestopt. 

Kan ik er als buitenstaander op terugkijken en er van nog dagelijks lessen uit leren. 

Lessen die ik kan inzetten om anderen te helpen, wat ik eigenlijk al dagelijks doe zonder er bij stil te staan. 

Het gaat over mijn eetprobleem. wat ik nooit bij de naam heb durven noemen.

Ik heb me ongelofelijk verbaasd over de impact die dit heeft gehad op mijn lichaam, mentale gezondheid en vooral ook op mijn omgeving.

Hoe dit alles in zijn greep hield en ik geïsoleerd raakte van alles.

Hoe mijn lichaam steeds verder aftakelde, maar er desondanks toch voor me was.

Hoe ik me schuldig voelde naar de mensen om mij heen.

 En hoe ironisch ook, maar het bracht mij wel tot mijn kern.

Ik leerde mezelf tot in de diepte kennen en dat is zo ontzettend veel waard geweest!

Dat voelt op dat moment wellicht niet zo, maar na verloop van tijd realiseer je je dat het een uitnodiging is geweest om 100% eerlijk te zijn naar jezelf, gehoor te geven aan je gevoelens, aan wat je écht wilt, los van wat er van je wordt verwacht. Jezelf echt in die spiegel aan te kijken en ja dat is eng!

En  daardoor gaan relaties met anderen soepeler verlopen, weten mensen wat ze aan je hebben en ervaar je veel meer rust doordat je niets meer hoeft te verbloemen. 

Wanneer jij je door deze tekst geraakt voelt op wat voor manier dan ook, dan wil ik je vragen om niet weg te rennen voor jezelf, want juist in die diepte vind je jezelf terug!

De komende tijd wil ik meer metaforen gaan delen over wat ik geleerd heb van mijn eetprobleem en hoop ik jou daarmee te inspireren om jezelf letterlijk en figuurlijk de juiste bouwstoffen te geven en vooral je te laten inzien dat je niet angstig hoeft te zijn als je een keer wat minder in je vel zit, je het leven even niet zo fijn vindt.

Weet dat dit uitnodigingen zijn om weer dichter bij jezelf te komen.

Ik zou het heel fijn vinden als je laat weten of deze tekst waardevol voor jou was en of je daar meer over wilt lezen de komende tijd.

Fijne dag gewenst!

Liefdevolle groet, Robin

Neem eens een kijkje op mijn website Van Natura als je wilt weten wat ik voor jou kan betekenen. 

Foto Robin Seuren 
060921/HvL

 

Wellicht interessant