img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2021 02:57

Verkeersmaatregelen tijdens Roermond City Triathlon

Roermond/Leudal/Maasgouw - 9 september 2021 - In het weekend van 18 en 19 september wordt de derde editie gehouden van de Roermond City Triathlon, met 1500 deelnemers verspreid over twee dagen. Op zaterdag vindt de jeugd, sprint, olympische afstand en het NK paratriathlon plaats en op zondag de teamcompetities Eredivisie, 3e en 4e divisie. De routes lopen door de gemeenten Roermond, Leudal en Maasgouw en daarom zijn er in alledrie de gemeenten tijdelijke verkeermaatregelen en wegafsluitingen.

img

Een triathlon bestaat uit 3 onderdelen; zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats op het terrein van AREA-X.

Het parcours voor het fietsen gebeurt op de openbare weg. Daartoe zijn een aantal wegen gedurende het evenement, tussen 8.00 en 18.00 uur op beide dagen afgesloten: 

Fietsers

- Parallelweg noordzijde N280 wordt afgesloten. Fietsers gebruiken het zuidelijke fietspad langs de N280 in beide richtingen.
- Het fietspad langs de Kanaalweg-West (vanaf de Rijksweg in Horn tot aan de oprit van de N280 v.v.) is tijdens het evenement gesloten.
- Het fietspad langs de Roermondseweg, de Rijksweg en de Kanaalweg richting Beegden blijven gewoon open.
- Op zaterdag 18 september tussen 10 uur en 16:30 uur is de toeristische fietsroute over stuw Linne niet mogelijk omdat deze route over het triatlon fietsparcours bij sluis Osen loopt. Dit betreft fietsknooppunten 35 - 84 – 26 en omgekeerd en 35 – 84 – 93 en omgekeerd.

Auto’s en motoren

- Het gedeelte van de Rijksweg gelegen tussen de afrit N280 en de Roermondseweg is gedurende zaterdag en zondag tussen 8:00 en 16:30 uur afgesloten.
- De Roermondseweg tussen afslag Buggenum en de oprit N280 en de Kanaalweg-West van oprit N280 tot aan afslag sluis Heel zijn op zaterdag 18 september en zondag 19 september afgesloten. 
- Verkeer wordt geadviseerd door de kernen van Beegden en Horn te rijden teneinde via de Rijksweg naar de N280 te rijden. 

Landbouwverkeer en hulpdiensten

De Parallelweg noordzijde N280 blijft beschikbaar voor landbouwverkeer en hulpdiensten.

Bereikbaarheid Marina Oolderhuuske

Zaterdag 18 september - Uit richting Roermond via afslag De Weerd, via de Weerd en langs de Kanaalweg-Oost Uit richting Horn via afslag Hatenboer, via buurtschap de Weerd en langs Kanaalweg-Oost

Zondag 19 september - Zelfde als op zaterdag en via kern Heel en de straten Pannenhof en Broekbeemden en sluis Heel naar Kanaalweg-Oost.

Bewoners Osen

De huizen van de bewoners grenst op zaterdag 18 september 2021 tussen 10.00 en 16.30 uur aan het parcours. Verzocht wordt gedurende die tijd rekening te houden met het plaatsen van de auto buiten het parcours (bijv. parkeerplaats bij sluis Heel). Zij kunnen via kern Heel weg- of aanrijden. Verkeersregelaars geven aan wanneer de weg tijdelijk vrij is of kunnen bij een calamiteit de weg vrij maken. Op zondag 19 september loopt het fietsparcours tot aan de afslag sluis Heel. U kunt die dag uw woning via woonkern Heel verlaten of aanrijden.

Stockfoto
090921/HvL

Tags
Wellicht interessant