img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2021 12:30

Excursie 'Bomen in verstilde rust op begraafplaats uit 1785' in Roermond

Roermond - 10 september 2021 - In het kader van het IVN Bomenfestival wordt op zondagmiddag 19 september een bijzondere bomenexcursie georganiseerd op het Oude Kerkhof in Roermond. Sinds 1860 mogen er bomen worden geplant op het Oude Kerkhof, gelegen vlakbij Kapel in 't Zand. Ga op ontdekkingsreis met gidsen Wilbert Dekker en Willemiek van Deutekom. Deze excursie wordt georganiseerd door het Natuurhistorisch Landschap in Limburg, Kring Roermond.

img

Aan de Beukenlaan staan negen rode beuken van omstreeks 1910 en nog acht rode beuken op diverse plaatsen. Aan de Beukenlaan staan negen rode beuken van omstreeks 1910 en nog acht rode beuken op diverse plaatsen. Verder staan er op het kerkhof een aantal grote exemplaren van diverse andere soorten bomen.

De plek van het Oude Kerkhof is bepaald door het landschap: kruispunt van Keulse Baan en Heinsbergweg met ten noorden en ten zuiden oude Maasmeanders met 5m hoogteverschil. 

Over het IVN Bomenfestival 2021

In september tot en met november organiseren IVN en partnerorganisaties  het Bomenfestival Limburg. Met dit festival ontdek je wat je zelf kunt doen om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in jouw omgeving. Door verhalen over bomen en uiteenlopende activiteiten beleef je hoe leuk, interessant, bijzonder én belangrijk de natuur is.  Elke IVN-regio in Limburg organiseert in deze periode allerlei bomenactiviteiten plaats. Ook in Midden-Limburg.  

Praktische informatie

wanneer - zondag 19 september 2021, aanvang 14.00 uur

waar - Oude Kerkhof, Weg langs het Kerkhof, tegenover 1B, Roermond.

deelname - aanmelden is verplicht en kan per e-mail via w.dekker1@home.nl 

Foto DeltaLimburg.nl
100921/HvL

 

Wellicht interessant