img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2021 05:30

Openluchtmuseum Eynderhoof - oude tijden herleven

Nederweert-Eind - 10 september 2021 - Op zondag 12 september wanen bezoekers van Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind zich nog eens extra in vroeger tijden. De smederij en de zagerij zijn namelijk in bedrijf, er wordt bier gebrouwen en ook de ambachtelijke bakkerij en de nostalgische zweefmolen zijn open. Het Weerter Duo zorgt voor live muziek. Kortom, er is overal bedrijvigheid in het openluchtmuseum. Beleef het verleden met alle zintuigen! 

img

Op Eynderhoof staat een smederij zoals die in elk gehucht te vinden was in het verleden. Herkenbaar aan zijn doordringende reuk van sterk ruikend kolenvuur. Herkenbaar ook aan de hoge doordringende geluiden van ijzer op het aambeeld. Men ruikt, hoort en vindt ze niet meer die ouderwetse smederijen waar altijd volk was om te praten over dorpspolitiek en oncontroleerbare sterke verhalen. Op Eynderhoof staat nog zo een smederij, een gebouw met veel historische vakkennis en waarbij ook veel aandacht is besteed aan de inrichting. De Eynderhoof smeden beoefenen hier hun ambacht.

Op Eynderhoof is de nostalgische zweefmolen geplaatst. Deze zweefmolen is geschikt en goedgekeurd voor gebruik door kinderen en volwassenen.  

Door de bierbrouwers wordt er op deze zondag bier gebrouwen.

In de zagerij “Bi-j Maantje“ worden bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.  

Bezoekers kunnen in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door het Weerter Duo.

Praktische informatie

wanneer - zondag 12 september 2021, van 13.00 tot 17.00 uur

waar - Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaât 1, Nederweert-Eind

toegang - entreeprijs volwassene € 7, kinderen 3-12 jaar € 3, kinderen tot 3 jaar gratis. Museumkaart is geldig. 

Foto Openluchtmuseum Eynderhoof
100921/WW

 

Tags
Wellicht interessant