img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2021 10:35

Officiële opening Area-M in Roermond

Roermond - 16 september 2021 - Op maandag 20 september geven de bewoners van Area-M in Roermond een bijzonder kijkje achter de voordeur. Na vijf jaar samen ontwikkelen, meedenken, ontwerpen en bouwen hebben alle bewoners de sleutel ontvangen. Area-M is officieel klaar en dat wordt op feestelijke wijze gevierd tijdens de officiële opening die door de bewoners zelf is georganiseerd. 

img

Officiële opening

Area-M wordt symbolisch geopend in de gemeenschappelijke binnentuin. Vanuit de gemeente Roermond zijn de betrokken wethouders Angely Waajen, Rens Evers en Marianne Smitsmans erbij. Vanuit Wonen Zuid zullen de directeuren Harold Lardinois en Marc Schroten aanwezig zijn.

Trots op Area-M

Bewoners denken al vanaf het prille begin mee over de centrale vraag: hoe wil jij hier wonen? En dat maakt dit project bijzonder en uniek voor Limburg. Nu staat Area-M er. Het is echt een buurt van de bewoners zelf geworden. En de bewoners zijn dan ook trots op hun woning en wijk. Bewoner Errol: “Mensen die hier wonen kiezen bewust voor deze manier van samen leven. Je hebt hier contact met je medebewoners en moet er ook samen iets moois van maken. Daarom ben ik zo blij met Area-M. Van mij mogen dit soort projecten veel vaker gerealiseerd worden.”

Ook woningcorporatie Wonen Zuid is erg tevreden over het verloop en resultaat. Directeur Harold Lardinois van Wonen Zuid: “Deze manier van werken heeft ons veel geleerd voor de toekomst. Samen met bewoners ontstaan de mooiste en beste ideeën. We hebben een beter plan ontwikkeld en woningen gerealiseerd waar mensen nu en straks graag willen wonen.”

Area-M in cijfers
- 16 stadswoningen met een eigen tuin
- 15 appartementen met lift
- 7 tiny houses
- 1 werk/ ontmoetingsruimte met 4 appartementen erboven.
- 1 gezamenlijke binnentuin
- 582 – 720 euro huur
- community van 42 actieve huishoudens

Archieffoto Wonen Zuid
160921/HvL

Wellicht interessant