img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2021 19:10

Heilige Mis op kermisterrein en inzegening grote Hart in Baexem

Baexem - 16 september 2021 - Op kermiszondag 19 september is er een speciale kermismis op de botsautobaan in Baexem. Pastoor Vankan verzorgt de Heilige Mis op deze bijzondere locatie. Leerlingen van basisschool Harlekijn hebben een voedselpakket samengesteld en deze wordt tijdens de mis aangebonden aan DiaNico, die het voedsel geeft aan gezinnen die het nodig hebben. Aansluitend zal pastoor Vankan het grote Hart voor Baexem, dat bij de kerk staat, inzegenen. 

img

Actie voor DiaNico

Leerlingen van Basisschool Harlekijn hebben een voedselpakket samengesteld en deze wordt tijdens de mis aangebonden aan DiaNico, die het voedsel geeft aan gezinnen die het nodig hebben. In de veronderstelling dat dit goede voorbeeld doet volgen, is iedereen in de gelegenheid om tijdens of na de mis donaties te doen in de vorm van houdbaar voedsel of geld. De Heilige Mis vangt om 11.00 uur aan. De organisatie hoopt op een mooie opkomst.

Inzegening van het grote Hart

Sinds december staat het grote Hart voor Baexem bij de kerk. Het hart is al diverse keren in een nieuw ‘jasje’ is gestoken. Door corona is het even uitgesteld, maar zondag zal pastoor Vankan aansluitend aan de Heilige Mis het Hart inzegenen.  

Het grote Hart staat momenteel volledig in het teken van DiaNico. DiaNico zet zich in voor ((jonge) gezinnen en (eenzame) ouderen en mensen met een beperking. De werkgroep zet zich breed in binnen het parochiecluster Tabor (Heythuysen, Baexem, Leveroy, Grathem en Kelpen-Oler), maar ook voor de overige kerndorpen binnen de gemeente Leudal. Daar waar noden en vragen zijn.

Naast het doneren van houdbaar voedsel en/of geld (de dagkapel is dagelijks open voor donaties of je kan storten op de rekening van de kerk), kun je als vrijwilliger nog meer betekenen.

Meer informatie over DiaNico

Neem eens een kijkje op de website van DiaNico.

Vrijwilligerswerk

Neem dan contact op door bijvoorbeeld een bericht te sturen via de FB-pagina van DiaNico of telefonisch met parochiecluster Tabor via 0475-493680.

Foto DeltaLimburg.nl
160921/HvL

Wellicht interessant