img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2021 11:45

Leger des Heils zoekt collectanten in Leudal en Roermond

Leudal/Roermond - 20 september 2021 - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Leudal en Roermond voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november t/m 4 december. Het Leger des Heils heeft ca. 100 buurthuiskamers in Nederland, toegankelijk voor iedereen. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. In Roermond is er de buurthuiskamer Bosshardt Roermond. Het bestaan van de buurthuiskamers is volledig afhankelijk van giften en donaties. Heb jij 2 uurtjes tijd? 

img

In deze complexe tijden is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, want de behoefte aan contact en directe hulp blijft enorm. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.  

Over de buurthuiskamers

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers; bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.
 
Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo'n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt.

Over buurthuiskamer Bosshardt Roermond

Bij Bosshardt Roermond (Jupiterstraat 44 in Roermond) is de huiskamer van de buurt, als plek voor het creëren van een leefklimaat voor zingeving en spiritualiteit. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Je bent gewoon welkom voor de gezelligheid. Meedoen of zelf iets bedenken kan ook. Op maandag en dinsdag zijn er de warme maaltijddagen waaraan iedereen mag deelnemen. Graag daags van te voren telefonisch (0475-322260) of persoonlijk aanmelden. 

Elke dinsdag en donderdag is de kledingwinkel geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Openingstijden buurthuiskamer Bosshardt Roermond: maandag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Op woensdag, zaterdag en zondag gesloten. 

Collectant worden

Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 28 november t/m 4 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. Aanmelden kan via deze webpagina van het Leger des Heils. Tijdsbesteding ca. 2 uur. 

Wellicht interessant