img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-9-2021 18:10

Roparun 2021 komt tweemaal door Stevensweert

Stevensweert - 21 september 2021 - De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 km van Parijs naar Rotterdam om zo geld op te halen voor mensen met kanker. Jubileumeditie Roparun 2021 (30 jaar) wordt eenmalig Roparun NL op 2 en 3 oktober in zuid Nederland. Met start en finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf. Langs de route van de Roparun worden allerlei gezellige doorkomsten georganiseerd. Ook in Stevensweert, want de route voert ook door het Maasgouwse vestingstadje. Op beide dagen! 

img

Doorkomsten in Stevensweert

Langs de route van de Roparun worden allerlei leuke en gezellige doorkomsten georganiseerd. Deze doorkomsten zijn enorm belangrijk voor Roparun, vooral voor de teams. De sfeer, de gezelligheid, het gevoel, eigenlijk de totale beleving geeft de teams een welkom steuntje in de rug, zij putten daar kracht uit om vol te houden en weer door te gaan.

Er komen verdeeld over twee dagen in totaal 186 teams door Stevensweert. 

- op 2 oktober is de doorkomst tussen 16.15 uur en 21.00 uur.

- op 3 oktober is de doorkomst tussen 6.00 uur en 10.15 uur.  

Verkiezing Roparunnerstad van het Jaar

De organisatie van al deze feestelijkheden is in handen van lokale vrijwilligerscomités. Om de doorkomsten te bedanken stemmen de deelnemers en een jury per route op de leukste doorkomst voor de prijs ‘Roparunnerstad van het jaar’. De winnende gemeente ontvangt € 45.000 om te besteden aan een doel dat binnen de doelstelling van Roparun valt. De tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk € 22.500 en € 12.500. Daarnaast is er op beide routes ook een aanmoedigingsprijs van € 7.500.

Over Roparun 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam (met uitzondering van 2021, want ditmaal blijft de route in zuid Nederland), waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Foto Leon van Lier
190921/HvL

Wellicht interessant