img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-9-2021 10:19

Eerste Global Goals speld uitgereikt in Maasgouw

Maasbracht - 25 september 2021 - Op vrijdag 24 september werd in de gemeente Maasgouw de Global Goals vlag gehesen. In Maasgouw wordt gewerkt aan een gezonde en groene leefomgeving. Deze dag werd ook de eerste Global Goals speld uitgereikt. Met deze speld wil de gemeente mensen in het zonnetje zetten, die zich inzetten voor een betere wereld. Antoinette Herfs is als initiatiefnemer betrokken bij het sociale eetpunt SmikkeLin voor (eenzame) ouderen in Linne.  

Global Goals vlag

Global Goals gemeente Maasgouw vierde op vrijdag 24 september de verjaardag van de Global Goals. Burgemeester Strous hees, in aanwezigheid van kinderburgemeester Xant Veugen en Antoinette Herfs, de Global Goals vlag voor het gemeentehuis in top.  

Maasgouw is een van de ruim 100 gemeenten in Nederland die zich inzetten voor de 17 duurzame doelen (Global Goals) die zes jaar geleden werden aangenomen door de Verenigde Naties.

In Maasgouw wordt gewerkt aan een gezonde en groene leefomgeving, waarin inwoners en ondernemers kansen krijgen en ongelijkheid wordt aangepakt. Ook voor ieders kinderen en kleinkinderen moet Maasgouw een fijne plek zijn om te leven.

Gemeenten4GlobalGoals

Op 25 september 2021 is het zes jaar geleden dat de 17 Global Goals duurzame doelen door de Verenigde Naties zijn aangenomen. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen georganiseerd. Maasgouw is er als Global Goals gemeente trots op bij te dragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen in 2030.

Foto en video Pieter Cornelissen
250921/HvL

Wellicht interessant